SRPSKI DRŽAVLJANI UHAPŠENI U MAĐARSKOJ: Prevozili sedmoricu migranata bez dokumenata

Tanjug

28. 05. 2022. u 12:18

U Mađarskoj su uhapšena dvojica srpskih državljana jer su prevozili ilegalne migrante.

СРПСКИ ДРЖАВЉАНИ УХАПШЕНИ У МАЂАРСКОЈ: Превозили седморицу миграната без докумената

Foto: Rendőrség/Ilustracija

Kako prenosi RTS, na području Kiškunmajše, pedesetak kilometara od mađarsko-srpske granice, policijska patrola noćas je zaustavila automobil sa srpskim registarskim oznakama.

Osim 20-godišnjeg vozača i 21-godišnjeg suvozača, državljana Srbije, u vozilu je zatečeno još sedam stranaca bez dokumenata.

Ilegalni migranti su se na saslušanju u policiji izjasnili da su pakistanskog i avganistanskog porekla, iako nisu posedovali dokumente koji to dokazuju.

U skladu sa mađarskim propisima, policija je migrante sprovela do zaštitne ograde na mađarsko-srpskoj granici.

Protiv srpskih državljana pokrenut je krivični postupak zbog sumnje da su se bavili krijumčarenjem ljudi, odnosno da su pokušali da pomognu ilegalnim migrantima da se domognu Zapadne Evrope, saopštila je policija.


BONUS VIDEO: HAOS U BEOGRADU NAKON SAOBRAĆAJNE NESREĆE: U Krnjači stoji 30 autobusa
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)