"POSTOJI OPASNOST OD BEKSTVA": Produžen pritvor Belivukovim saradnicima

Tanjug

27. 05. 2022. u 13:40

NA predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, Specijalni sud je danas za još 30 dana produžio pritvor pripadnicima organizovane kriminalne grupe koji se dovode u vezu sa Veljkom Belivukom i sumnjiče da su dilovali drogu na beogradskim splavovima, kao i da su posedovali i nosili oružje bez dozvole.

ПОСТОЈИ ОПАСНОСТ ОД БЕКСТВА: Продужен притвор Беливуковим сарадницима

FOTO: Ata images

Tužilaštvo je tražilo da im se produži pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom vremenskom roku ponovili krivično delo, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Pripadnici ove kriminalne grupe uhapšeni su 29. marta, dok su trojica osumnjičenih već bili u pritvoru u trenutku hapšenja.

Oni se dovode u vezu sa poslovima i preprodajom droge kao deo grupe Belivuka i Marka Miljkovića, koji su u pritvoru već 16 meseci, a uskoro ih očekuje početak suđenja zbog najtežih krivičnih dela, među kojima je i pet ubistava.

Pod istragom je sada 18 osumnjičenih.

Naredba o sprovođenju istrage obuhvata Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića, Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog, Marka Vokića i Alekse Vasića.

Ova organizovana kriminalna grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnih lica i više N. N. lica delovala je od 17. maja 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Beograda, navelo je tužilaštvo.

Oni su, kako se sumnja, na beogradskim splavovima "Port" i "Fristajler" kao i u klubu "Kasina" preprodavali kokain, marihuanu i spid čijom su prodajom ostvarili zaradu od najmanje 7.559.250.

Drogu su takođe dostavljali na tražene adrese i prodavali je na beogradskim ulicama.

Prilikom pretresa pronađena je izvesna količina opojne droge i vatrenog oružja.

Terete se da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili