KO JE "ĐAVOLJI ADVOKAT" KOJI JE DANAS UHAPŠEN: Poznatiji je kao "konsiljere", njegovo ime dovođeno u vezu sa Belivukom i Miljkovićem

Ekipa VN

14. 04. 2022. u 22:26

BEOGRADSKI advokat Dejan Lazarević uhapšen je danas u velikoj akciji srpske policije, u kojoj su lisice stavljene i Darku Šariću i još tridesetak osoba, osumnjičenih da su bili deo organizovane kriminalne grupe.

КО ЈЕ ЂАВОЉИ АДВОКАТ КОЈИ ЈЕ ДАНАС УХАПШЕН: Познатији је као консиљере, његово име довођено у везу са Беливуком и Миљковићем

Foto: M. Anđela

Lazarević je javnosti postao poznat kao branilac Dejana Stojanovića Keke, dobrog znanca srpske policije i pravosudnih organa. Ipak, u žižu javnosti dospeo je upravo kao advokat Darka Šarića u predmetu koji se protiv njega vodi zbog pranja para, navodno zarađenih od šverca narkotika. Ovaj slučaj trenutno je pred Apelacionim sudom i čeka se drugostepena odluka.

Ipak, ime advokata Lazarevića, u poslednje vreme najviše je dovođeno u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, čiji je branilac zbog optužbi da su, zajedno sa članovima svoje kriminalne grupe, počinili niz ubistava, otmica, iznuda, ali i "radili" šverc droge i oružja. Tada je dobio nadimak "konsiljere", ali i drugi - "đavolji advokat", jer je, navodno, podstrekivao svoje klijente na lažna prijavljivanja državnih funkcionera i iznošenja lažnih navoda u javnosti.

U medijima je, nedavno, prozivan da je uneo i dao mobilni telefon svom klijentu Miljkoviću, kako bi se ovaj njime "poslužio" u pritvoru beogradskog Centralnog zatvora, iako je to nedopušteno. Advokat je to demantovao.

Konačno, Dejan Lazarević je angažovan i u slučaju vezanom za ubistvo Blaža Đurovića na Dušanovcu, za koje su optuženi Nemanja Ivanov i Darko Vesković Prika. Lazarević je u ovom slučaju branilac optuženog Ivanova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina