ODREĐEN PRITVOR OSUMNJIČENIMA ZA PODVOĐENJE: Završili u pritvoru nakon podvođenja i prodaje devojke

J. ĆOSIN

24. 03. 2022. u 09:18

ODREĐEN je pritvor Aleksičanima osumnjičenim za podvođenje devojke sa smetnjama u razvoju.

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНИМА ЗА ПОДВОЂЕЊЕ: Завршили у притвору након подвођења и продаје девојке

Foto: Arhiva Novosti/N. Fifić

Rešenjem sudije za prethodni postupak određen je pritvor osumnjičenima za podvođenje mentalno zaostale devojke O. M., Z. B., D. P., D. B. i E. T., nakon što su prethodno saslušani pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu.

Petoro okrivljenih je tokom jučerašnjeg dana saslušano u tužilaštvu i protiv njih je pokrenuta istraga zbog osnova sumnje da su učinili krivično delo trgovina ljudima iz čl. 388 st. 6 u vezi sa st. 1 KZ.

Takođe, po predlogu tužilaštva, okrivljenima je određen pritvor u trajanju do 30 dana, i to iz svih zakonskih razloga. Tokom istrage će se preduzimati odgovarajuće dokazne radnje i prikupljati dokazi od koristi za krivični postupak.

Foto: J. Ć.

Kuća okrivljenih u selu Glogovac kod Aleksinca

Podsećamo, niška policija uhapsila je četvoro Aleksinčana zbog sumnje da su dvadesetogodišnju devojku iz Niša prisilili na prostituciju, a zatim je prodali u Smederevskoj Palanci za 1000 dinara, zbog udaje.

Prema našim saznanjima, oni su devojku, koja inače ima smetnje u razvoju, kombijem vozali po čitavoj Srbiji i podvodili je za 500 do 1000 dinara, da bi je na kraju prodali čoveku iz Smederevske Palanke. Trgovinu ljudima otkrila je jedna nevladina organizacija, nakon čega su Aleksinčani uhapšeni. Od njih je, kako saznaje naš list, tom prilikom oduzeto šestoro dece. 

- Oni su devojku identifikovali kao žrtvu trgovine ljudima i o svojim sumnjama obavestili policiju. Operativnim radom potvrđeno je da je devojka u prinudnom braku, a zatim je otkriveno da je pre prodaje bila prisiljena i na prostituciju – objašnjavaju naši izvori

Foto: J. Ć.

 

Niška policija intenzivnim radom, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsila je Nadicu Barjamović (24), njenog brata Zorana Barjamovića (24) zvanog Koša, njegovu nevenčanu suprugu Egzonu Tatari (24) i Olivera Mustafića (32), zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.

Krivični zakonik za trgovinu ljudima predviđa kaznu zatvora od tri do dvanaest godina. Ukoliko je delo izvršila grupa ljudi, što je ovde slučaj, kazniće se zatvorom od najmanje pet godina. Zakon navodi da pristanak lica na eksploataciju ili uspostavljanje ropskog odnosa ne amnestira izvršioca od kazne.

BONUS VIDEO:

TRAGEDIJA U RIPNjU - Milan preminuo u kući, Momčilo izvršio samoubistvo, telo pronašao sin

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024