AKCIJA POLICIJE U VELIKOM TRNOVCU: Zaplenjeno 300 kilograma droge! (FOTO/VIDEO)

Novosti online

27. 01. 2022. u 09:52

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv droga, koji su presekli još jedan lanac krijumčarenja marihuane iz Albanije prema Srbiji i na teritoriji Velikog Trnovca zaplenili 300 kilograma ove droge.

АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У ВЕЛИКОМ ТРНОВЦУ: Заплењено 300 килограма дроге! (ФОТО/ВИДЕО)

MUP

Ministar Vulin čestitao je pripadnicima Službe za borbu protiv droga na još jednoj uspešnoj akciji zaplene droge i naglasio da je srpska policija i ovom akcijom pokazala da se zakon sprovodi i primenjuje u svakom mestu i svakom delu Srbije.

- Pripadnici Službe za borbu protiv droga su zaplenom 300 kilograma marihuane u Velikom Trnovcu i hapšenjem narko-dilera presekli još jedan lanac trgovine narkoticima. Ovom uspešnom akcijom zaplene droge u Velikom Trnovcu srpska policija je još jednom pokazala da ne postoji nijedno mesto, grad ili selo u Srbiji u kome se zakon ne primenjuje i ne sprovodi. Srpska policija je pokazala da zakon važi u svakom delu naše zemlje i da niko neće moći da naše zakone zaobiđe i izbegne - istakao je ministar Vulin.

- Srbija nije i neće biti tržište marihuane, kao niti bilo koje druge droge. Srbija nije i neće biti sigurno mesto za prodaju narkotika niti sigurno mesto za njihovu dalju distribuciju. Ovom zaplenom zadat je još jedan udarac narko-mafiji, pri čemu je srpska policija neumoljivo pokazala kako se staje na put onima koji bi da truju našu decu - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao nam je jasan zadatak da se obračunamo sa narko-mafijom. Mi taj zadatak svakodnevnom tvrdoglavom i upornom borbom ispunjavamo. Borimo se za stabilnu, sigurnu i jaku Srbiju, za to da naša deca imaju bezbrižnu budućnost. Naša država posebno ceni trud i rad profesionalnih i časnih policajaca, koji se svakodnevno, rizikujući sopstveni život, bore protiv trgovine narkotika - poručio je ministar policije Vulin, istakavši da je ova akcija još jedna pobeda i veliki uspeh srpske policije u borbi protiv droge.

Pripadnici Službe za borbu protiv droga, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni su E. N. (1972), M. A. (1987), F. L. (1993), B. S. (1982) i A. T. (1953).

Osumnjičeni su uhapšeni prilikom pokušaja primopredaje marihuane, koju su transportovali kombijem na putu između Velikog Trnovca i sela Turije, a prilikom pretresa prostorija i vozila koje su koristili pronađeno je 87 paketa marihuane, pripremljene za dalju prodaju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)