PANIĆ NA VEŠTAČENJU: Istraga ubistva Radislava Aksentijevića (55) kod Kruševca

S. BABOVIĆ

18. 01. 2022. u 20:40

SLAVIŠA Panić (45), osumnjičen da je početkom prošlog decembra ubio Radislava Aksentijevića (55) u Kaoniku kod Kruševca, poslat je na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu KPZ u Beogradu, saznaju "Novosti".

ПАНИЋ НА ВЕШТАЧЕЊУ: Истрага убиства Радислава Аксентијевића (55) код Крушевца

S. Babović

Aksentijević je usmrćen na seoskom putu hicima iz pištolja, nanetim u predelu stomaka. Preminuo je na licu mesta, gde je nađena i njegova puška.

- Procena uračunljivosti kod osumnjičenog u trenutku izvršenja krivičnog dela naredni je korak u okviru istrage, koja je osim Panića, obuhvatila i dva pomagača u bekstvu - navodi izvor "Novosti". - Tokom istrage, došlo se do saznanja da je Panić ostavio svoje vozilo, pozajmio auto od poznanika u Velikom Šiljegovcu, a potom se sakrio u kući kod drugog poznanika u Mudrakovcu. U dvorištu te kuće, među naramcima drva, nađen je dobro sakriven pištolj kojim je počinjeno ubistvo.

Tragovi DNK na tom oružju, kao i na Aksentijevićevoj pušci, trebalo bi da preciznije rekonstruišu sled događaja, koji je doveo da tragičnog epiloga tokom ranije zakazanog susreta dvojice posvađanih meštana. Susretu je prethodila rasprava u lokalu oko poljoprivredne mehanizacije i pokvarenog kompresora. Zajednički poznanici uspeli su da ih razdvoje, a jedan od njih je i ubedio Aksentijevića da odu kući. Aksentijević se u međuvremenu predomislio i otišao na ranije dogovoreno mesto sastanka, ponevši sa sobom pušku.

- Poznanik Milivoje Gajić nije uspeo da ga spreči, pa javlja Paniću da makar on odustane - iznose nezvanično sagovornici "Novosti". - Ovaj je, međutim, seo u auto, i od benzinske pumpe krenuo na periferiju sela, sa pištoljem, dok je Aksentijević došao sa puškom. Epilog susreta je poznat. Kako je, za "Novosti", ispričao Slavoljub Tomić, meštanin koji živi pored mesta gde se odigrala krvava drama, čuo je tri hica, ali tek kasnije shvatio kakve je zvuke čuo. n

SLAVIŠA UHAPŠEN POSLE PET DANA

IAKO se u jednom trenutku pomislilo da je osumnjičeni Slaviša Panić pobegao na Kosmet, lociran je i uhapšen pet dana nakon ubistva u Mudrakovcu, naselju na teritoriji Kruševca, gde se krio u kući poznanika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri