OSTAJE U PRITVORU DO 4. MARTA: Podignuta optužnica protiv Ognjena osumnjičenog za izazivanje saobraćajne nesreće

Lj. P.

05. 01. 2022. u 13:28

OPTUŽNICA podignuta protiv Ognjena K. (29) iz Temerina, osumnjičenog za saobraćajnu nesreću prošlog leta na Beogradskom keju u Novom Sadu u kojoj je poginula Novosađanka Milica Miličević (28), a njen momak Zoran Janković (23) teško povređen, potvrđena je 30. decembra prošle godine.

ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ ДО 4. МАРТА: Подигнута оптужница против Огњена осумњиченог за изазивање саобраћајне несреће

Lj.P.

Pritvor u kom se nalazi od hapšenja, ponovo mu je produžen i može trajati do 4. marta, a tada mu je određen zbog postojanja opasnosti od bekstva, s obziorom da je napustio mesto nesreće, zbog mogućnosti uticaja na svedoke i zbog bojazni od ponavljanja krivičnog dela.

Saobraćajna nesreća u kojoj je poginula mlada umetnica, a njen momak takođe umetnik teško povređen, dogodila se u noći između 7. i 8. avgusta, a dvadesetdevetogodišnjak se tereti da je „rendž roverom“, na Beogradskom keju prema Žeželjevom mostu, naleteo na Jankovića koji je upravljao skuterom i njegovu devojku koja je sa njim bila na dvotočkašu, i oboje su imali zaštitne kacige.

Mladić i devojka su od siline udarca odleteli tridesetak metara, a vozač automobila je bežeći sa mesta nesreće,kako se sumnja, pregazio Milicu, koja je nekoliko sati kasnije, uprkos naporima lekara, preminula u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine. Teško povređeni Janković je bio hospitalizovan u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Ubrzo posle strašne nesreće, policija je uspela da pronađe odbeglog vozača „rendž rovera“, Ognjena K. (29) iz Temerina, koji je bežeći sa mesta nesreća, navodno udario u još jedno vozilo, parkiranu „mazdu“ CX-5. Usput mu je otpala tablica sa kola, što je, kako saznajemo, policiji olakšalo posao u njegovom pronalasku. Navodno je imao 1,8 promila alkohola u organizmu.

DO 12 GODINA ZATVORA

VOZAČ iz Temerina sumnjiči se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći povređenima u saobraćajnoj nesreći. Za ovo krivično delo predviđena je kazna zatvora do 12 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)