NASTAVNIK UDALJEN S POSLA: Posle otpužbi za polno uznemiravanje maloletne učenice, krivična prijava protiv predavača

Lj. P.

17. 12. 2021. u 17:05

OSNOVNOM javnom tužilaštvu u Novom Sadu, danas je dostavljena krivična prijava protiv nastavnika Osnovne škole „Laza Kostić“ u Kovilju, koji se sumnjiči za polno uznemiravanje maloletne učenice, rečeno je „Novostima“ u ovom tužilaštvu.

НАСТАВНИК УДАЉЕН С ПОСЛА: После отпужби за полно узнемиравање малолетне ученице, кривична пријава против предавача

Iloustracija / Foto Depositphotos

Policija je po nalogu ovog tužilaštva prikupila sva potrebna obaveštenja koja bi mogla biti od koristi za vođenje krivičnog postupka, a krivična prijava protiv nastavnika je podneta u redovnom postupku. U osnovnom tužilaštvu još navode da u ovoj fazi postupka ne mogu da saopšte bliže informacije o ovom slučaju.

Nastavnika informatike u osmoletki u Kovilju, nekoliko učenica je navodno optužilo za neprimereno ponašanje, koje su, kako saznajemo, razrednoj starešni ispričale da ih je nastavnik informatike primoravao da se dodiruju, i seksualno ih zlostavljao. Strahujući za bezbednost dece, razredna je odreagovala, i razgovarala je sa direktorkom škole, prenevši joj šta su učenice njoj ispričale – saznajemo nezvanično.

Povodom ovog događaja u školi, u policiji je zasada izjavu dala jedna devojčica, učenica osmog razreda. Ona je saslušana u prisustvu roditelja i predstavnika Centra za socijalni rad.

Protiv prosvetnog radnika, kako nam je potvrđeno u Ministarstvu prosvete, škola je pokrenula duisciplinski postupak, i do njegovog okončanja on je udaljen sa nastave.

Direktorka škole Biljana Radović je izjavila da postoji osnovana sumnja na elemente nasilja nastavnika informarike porema učenicima.

- Zaposleni je privremeno udaljen sa rada do okončanja disciplinskog postupka – izjavila je direktorka. - Zbog zaštite interesa maloletnih lica, i postupka koji je u toku, nije moguće iznošenje više informacija o događaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije