UŽAS U OSNOVNOJ ŠKOLI: Učenica prijavila nastavnika za polno uznemiravanje?

Novosti onlajn

16. 12. 2021. u 14:53

UČENICE osmog razreda jedne škole u Kovilju požalile su se svojoj razrednoj nastavnici da ih nastavnik seksualno zlostavlja.

УЖАС У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ: Ученица пријавила наставника за полно узнемиравање?

FOTO: Depositphotos

- Razredna je slučaj odmah prijavila direktorki škole, koja je obavestila policiju i sve potrebne službe. On je odmah od strane škole sankcionisan sa radnog mesta - kaže izvor.

Zasada je jedna učenica osmog razreda u pratnji roditelja, uz prisustvo radnika iz Centra za socijalni rad, dala izjavu u novosadskoj policiji. Saslušan je i osumnjičeni profesor.

Direktorka ove škole kaže da "postoje osnove sumnje na elemente nasilja nastavnika prema učenicima".

- Zaposleni je privremeno udaljen sa rada do okončanja disciplinskog postupka. Zbog zaštite interesa maloletnih lica i postupka koji je u toku, nije moguće iznositi više informacija o događaju - rekla je ona.

Iz novosadskog Osnovnog javnog tužilaštva odgovorili su nam da u vezi sa događajem koji se odigrao u ovoj školi u Kovilju, da je predmetni događaj prijavljen Policijskoj upravi u Novom Sadu, koja je, po nalogu ovog tužilaštva, prikupila sva obaveštenja koja bi mogla biti od koristi za vođenje krivičnog postupka.

- Nakon čega je dana 15.decembra predmetni događaj kvalifikovan kao krivično delo polno uznemiravanje (iz člana 182a stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika), te je ovo tužilaštvo naložilo podnošenje krivične prijave u redovnom postupku, te će, nakon što bude sačinjena, krivična prijava biti dostavljena ovom tužilaštvu - rečeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)