OSUMNJIČENIMA ZA NASILNIČKO PONAŠANJE ODREĐEN PRITVOR: Dvojica zadržana, trećem mera zabrane prilaženja

Lj. P.

08. 12. 2021. u 11:27

NA PREDLOG Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak je kasno sinoć doneo rešenje o određivanju pritvora O. S. (25) i D. P. (24), obojici iz Novog Sada, dok je za N. R. (22) taj predlog odbijen i njemu je izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedokom oštećenim.

ОСУМЊИЧЕНИМА ЗА НАСИЛНИЧКО ПОНАШАЊЕ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Двојица задржана, трећем мера забране прилажења

Foto: Printscreen

Dvadesetpetogodišnji O. S. se sumnjiči za nasilničko ponašanje, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a pritvor mu je, kako navode u Osnovnom sudu, određen da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke i zato što bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivični delo.

Godinu dana starijem D. P., osumnjičenom za nasilničko ponašanje i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoka oštećenog i da bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo.

Foto: Instagram

 

Sud je, kako navodi Svjetlana Radovanović, portparolka novosadskog Osnovnog suda, svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenju koje je uručeno strankama u postupku, na koje imaju pravo žalbe u zakonskom roku krivičnom vanpretresnom veću tog suda.

Pevač Strahinja Mrđan (27) iz Veternika je, podsećamo, teško povređen 4. decembra u tuči koja je izbila ispred jednog lokala na SPENSU. Te večeri, kako su naveli u tužilaštvu, najpre u blizini TC „Promenada“, a potom i u Urgentnom centru KCV, u prisustvu većeg broja osoba i medicinskih radnika, nasiljem je remećen javni red i mir, a tada je napadnut i jedan policijski službenik.

Zasada nepoznati počinilac, ili više njih, oštećenima S. M. i O. S. zadalo je više ubodnih rana nepoznatim oruđem u predeo tela gde se nalaze vitalni organi, što je kvalifikovano kao pokušaj teškog ubistva, za koje je predviđena kazna zatvora od najmanje deset godina ili doživotni zatvor.

Mrđan koji je zadobio povredu u predelu leve strane grudnog koša, tik uz srce, nalazi se na lečenju Odeljenja grudne hirurgije Instituta u Sremskoj Kamenici, i kako saznajemo, njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna