SASLUŠAN VOZAČ OSUMNJIČEN ZA NESREĆU U MIRIJEVU: "Ne sećam se ni kako sam izašao iz vozila"

N.B.

19. 11. 2021. u 13:04

PRED Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu danas je saslušan D. K. (21), osumnjičen da je 17. novembra oko 11.30 časova izazvao saobraćajnu nesreću na Mirijevskom bulevaru u kojoj je nastradala Zlata Živković (64).

САСЛУШАН ВОЗАЧ ОСУМЊИЧЕН ЗА НЕСРЕЋУ У МИРИЈЕВУ: Не сећам се ни како сам изашао из возила

Foto: Privatna arhiva

Osumnjičeni je vozio BMV, kada je izgubio kontrolu nad vozilom. Kretao se velikom brzinom i u jednom trenutku je „izleteo“ sa kolovoza na trotoar. Udario je u banderu i oborio je i ona je pala na nesrećnu ženu. U vozilu je bio još jedan mladić, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede. Tom prilikom oštećeno je jedno vozilo, kao i ulična bandera koja je „otkinuta“ iz ležišta. 

 - Osumnjičeni D. K. je prilikom saslušanja priznao da je on upravljao bez vozačke dozvole vozilom marke BMV, za koje mu je bilo poznato da nije registrovano, krećući se ulicom Mirijevski bulevar iz smera Ulice Vitezova Karađorđeve zvezde prema Višnjičkoj ulici brzinom od oko 70-80 kilometara na čas. Rekao je da je kolovoz bio mokar, te je najednom izgubio kontrolu nad vozilom i da se ne seća daljeg sleda događaja, već je samo čuo lomljavu i prasak. Naveo je da se ne seća ni kako je izašao iz vozila, ali da je kasnije saznao i video da je nastradala jedna žena, kao i da je video banderu koja je otkinuta - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Prvom sudu je podnet predlog za određivanje pritvora prema D. K. jer, kako se navodi, postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogao u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, s obzirom na to da je više puta kažnjavan za učinjene prekršaje propisane Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.

U dokaznom postupku tužilaštvo će pribaviti obdukcioni nalaz za preminulu, narediti neophodna veštačenja i to sudsko-medicinsko veštačenje radi utvrđivanja povreda usled kojih je nastupila njena smrt, kao i saobraćajno-tehničko veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se odigrala predmetna saobraćajna nezgoda, pregledati video-zapise sa kamera, ispitati sve svedoke i prikupiti sva obaveštenja i druge dokaze, te će doneti konačnu odluku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)