"SAMO SAM GA LJULJAO I DAO SAM MU CUCLU!" Evo kako se brani očuh mališana koji leži u bolnici sa teškim povredama

E. V. N.

08. 11. 2021. u 21:38

DEČAK, jedanaestomesečni S. R., primljen je u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj ulici u Beogradu zbog brojnih preloma, a zbog sumnje da mu je naneo povrede priveden je njegov očuh Beđet R. (29), kojem je odlukom Prvog osnovnog suda određen pritvor do 30 dana. Prvo tužilaštvo je protiv njega pokrenulo istragu zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici nad detetom.

САМО САМ ГА ЉУЉАО И ДАО САМ МУ ЦУЦЛУ! Ево како се брани очух малишана који лежи у болници са тешким повредама

Kuća u kojoj žive Beđet i Sandra sa decom / Foto Z. Jovanović

Prema krivičnoj prijavi, mališan je povrede zadobio u četvrtak, i to najverovatnije između 18 i 22 sata. U tom periodu, kako se sumnja, on je bio sam sa očuhom u kući na Karaburmi, dok je njegova majka Sandra M. (20) bila kod sestre svog nevenčanog supruga. Tvrdi se da je osumnjičeni detetu povrede naneo dok je ono ležalo.

Istraga treba da utvrdi šta se tačno događalo u kritično vreme, jer je dečak, prema informacijama koje smo dobili, u bolnicu doveden u petak oko 13 sati. Mališan je, kako je majka opisala u policiji, kada se vratila kući oko 22 sata, ležao u očuhovom naručju, koji ga je ljuljuškao jer je plakao. Primetila je da ima podlive po licu, krvi po ustima i garderobi. Sutradan, tek na insistiranje Beđetove sestre, dete je odvedeno kod doktora. Lekari su konstatovali prelom leve nadlaktice, prelome i desne i leve ramene kosti, kao i prelome leve butne kosti i obe potkolenice. Pored ovoga, konstatovano je i da mališan ima starije povrede, koje verovatno datiraju od septembra.

Na saslušanju u Tužilaštvu, kako saznajemo, osumnjičeni je negirao delo koje mu se stavlja na teret. Tvrdio je da ga nikada nije udario i da ga je te večeri samo ljuljao jer je plakao, i da mu je dao cuclu. Nije mogao da kaže odakle povrede i krv po detetu, koju nije video dok se njegova majka nije vratila i upalila svetlo. Navodno je kazao da je bio na poslu i da je njegov pastorak ceo dan proveo sa majkom.

Majka će biti saslušana ove nedelje, a od svega najvažnije će biti da kaže zbog čega nije odmah sina odvela kod lekara. Radiće se na utvrđivanju i njene eventualne odgovornosti u ovom slučaju.

- Biće rađeno i veštačenje povreda, kako bi se tačno utvrdilo po kojim delovima tela je dete udarano i da li je usled tih udaraca mogla da nastupi smrt - rečeno nam je u Tužilaštvu.

U zavisnosti od težine posledica povreda kod deteta, biće poznato da li ovde ima elemenata krivičnog dela ubistvo u pokušaju. U tom slučaju, predmet bi bio prosleđen u nadležnost Višeg javnog tužilaštva.

Vrata kuće u kojoj žive Beđet i njegova nevenčana supruga u ponedeljak su bila zaključana. Komšije koje smo zatekli ne mogu da veruju da je nešto tako strašno moglo da se dogodi.

- Koliko znam, Beđet nekoliko meseci živi sa Sandrom, a do sada nismo čuli da su se svađali - ističe prvi komšija. - Oni nisu imali zajedničke dece, već ona ima troje iz prvog braka. Beđet je bolestan dugo, ima epilepsiju, ali je obavljao razne poslove. Dan pre je bio u Urgentnom centru, jer mu se stanje pogoršalo. Ne znam šta da kažem, zaista je strašno ovo što se dogodilo. U našem naselju ranije nije bilo problema, a sada ovo da se desi. Samo da dete bude dobro.

UPOZNALI SE NA "FEJSBUKU"

OSUMNjIČENI Beđet, koji je zaposlen u GSP Beograd i povremeno radi na građevini, naveo je da se sa Sandrom, koja je živela u Kovinu, upoznao preko "Fejsbuka" i da su ubrzo počeli da žive zajedno. Mališan je prvo bio kod oca, ali ga je zatim majka dovela kod nje. U ovaj slučaj je uključen i nadležni Centar za socijalni rad.

SESTRA SADETA BRANI BRATA

KAKO je za "Novosti" rekla sestra osumnjičenog, Sadeta, njen brat nije kriv.

- On nije tukao tog mališana - ističe ona. - Došao je tog dana iz noćne smene i legao da spava, a kada se probudio video je dete koje je malaksalo. Pitao je odmah Sandru šta je sa njim, a ona mu je odgovorila da ne zna. Potom je uzeo dete i brzo ga odveo u bolnicu. Posle toga je uhapšen, a tvrdim da nije ništa kriv. Nikada se nije ponašao nasilno ni prema kome.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina