DŽONIĆ VOZIO AUTO UBIJENOG ĐOKIĆA: Goran se više puta vraćao na mesto zločina - novi šokantni detalji slučaja koji potresa Srbiju

J. Ćosin

26. 10. 2021. u 18:00

NOVI dokazi, do kojih se došlo tokom dosadašnje istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, ukazuju da je prvoosumnjičeni Goran Džonić posle zločina ponovo odlazio na šljunkaru Dudine bare, gde je prethodno likvidirao brata od tetke Gorana, snaju Gordanu i bratanicu Lidiju, pa ih spalio i gde su njihova tela pronađena, kako bi uklonio sve tragove.

ЏОНИЋ ВОЗИО АУТО УБИЈЕНОГ ЂОКИЋА: Горан се више пута враћао на место злочина - нови шокантни детаљи случаја који потреса Србију

Foto: Ilustracija

- Džonić je viđen kako vozi Đokićev "pasat" ka selu Tešica, oko dva sata iza ponoći, a na nadzornim kamerama se vidi i njegov povratak na žutom skuteru, dva sata kasnije, ka Moravcu. Nešto kasnije ponovo je viđen kako ide ka nasipu, a veruju se da je išao da proveri da li treba da ukloni još neke dokaze sa mesta zločina - priča izvor "Novosti" upoznat sa istragom.

DUGOVAO MNOGO NOVCA

Goran Đokić, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija nestali su u noći između 26. i 27. septembra dok su iz Moravca, gde su posetili Goranovu majku, krenuli ka svom stanu u Aleksincu. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u njivama u Moravcu. Za njihovo ubistvo osumnjičen je Goran Džonić, brat od tetke ubijenog, a motiv stravičnog ubistva je navodno koristoljublje, jer je ubica dugovao velike sume novca brojnim poveriocima, uključujući i žrtvu.

Kako "Novosti" saznaju, na predmetima, koji su veštačeni na biološke tragove počinioca ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, među kojima su novac, kese, torbe... nije pronađen DNK braće Konstantina i Kostadina M. iz sela Moravca, koji su uhapšeni nakon što ih je prvoosumnjičeni za zločin Goran Džonić označio kao saizvršioce. Čaura koja je pronađena u spaljenom "pasatu" Gorana Đokića, kao i one koje su otkrivene desetak kilometara dalje u ataru sela Moravac gde je on likvidiran zajedno sa suprugom Gordanom i ćerkom Lidijom, poslate su na DNK veštačenje na Biološki fakultet u Beograd. Na desetine preostalih dokaza predato je Institutu za sudsku medicinu u Nišu radi analize bioloških tragova.

Iako su zbog ovog ubistva u pritvoru i Džonićevi sinovi Stefan i Milan, kao i braća Konstantin i Kostadin M., dok je za D. M. iz susednog sela Nozrina raspisana poternica, sve je više dokaza koji jedino prvoosumnjičenog direktno povezuju sa ovim svirepim zločinom. Prema našim saznanjima, policija raspolaže novim, jakim, dokazima koji ga terete, a jedan od njih je da na zaplenjenim predmetima nema drugih DNK tragova osim Džonićevih, kod kojeg je pronađen i pištolj iz kojeg su Đokići, kako se tvrdi, upucani.

Rezultati biološke analize trebalo je organima gonjenja da daju ključne dokaze i protiv D. M. iz Nozrine, za kojeg se sumnja da je vozio izvršioce zločina, navodno u crvenom automobile za kojim se tragalo. Međutim, svugde su pronađeni samo Džonićevi tragovi.

- Na novčanicama, kesama, torbi, daskama i brojnim drugim predmetima sa mesta zločina nisu pronađeni tragovi uhapšene braće. Izvršeno je poređenje njihovog uzorka sa biološkim tragovima i nije bilo nijednog poklapanja. Svi tragovi su samo od čoveka koji je glavni osumnjičeni - objašnjava naš izvor.

Advokat koji zastupa dvojicu braće iz Moravca Mladen Magdelenić tvrdi da nema ni drugih dokaza koji bi njegove klijente povezali sa zločinom.

- Ono što ja znam i u šta sam ubeđen na osnovu razgovora sa njima i onoga što ima u predmetu, da oni nemaju nikakve veze sa ovim događajem. Ako je njihovo hapšenje rezultat dela odbrane tog čoveka, to je zaista neozbiljno. Ako tom čoveku, za kog postoji gomila dokaza, može da se veruje na reč, to zaista nije u redu, jer on može da kaže šta god hoće. Moji klijenti su dva puta davali izjave, prošli su poligraf, ništa ne ukazuje na njih kao izvršioce. Došli su iz inostranstva da pomognu istrazi, a određen im je pritvor zbog opasnosti od bekstva - kaže Magdalenić i dodaje da je naučna fantastika Džonićeva izjava da mu je neko gurao u ruke novac i pištolj da bi ostali njegovi tragovi.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: Sahrana porodice Đokić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista