"PALA" I BOGINJA LAŽNIH USANA: Bez diplome obavljala medicinske tretmane hijaluronom u salonu na Novom Beogradu

J. D. Lj.

19. 10. 2021. u 20:22

PO nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, juče je uhapšena Olgica Lončar (47) zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i nadriapotekartsvom, odnosno estetskim uslugama bez licence.

ПАЛА И БОГИЊА ЛАЖНИХ УСАНА: Без дипломе обављала медицинске третмане хијалуроном у салону на Новом Београду

Foto: Depositphotos

Njoj je određeno zadržavanje nakon čega će biti privedena u nadležno Tižilaštvo na saslušanje.

Krivičnu prijavu protiv Lončar i njeno dvoje saradnika iz salona "Solotubeleza" Trećem osnovnom tužilaštvu letos je podnelo Udruženje Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije SESIAM. Podnosioci prijave tvrde da je ona odgovorna zbog nestručnog izvođenja hiruških zahvata kao i stomatoloških usluga poput izbeljivanja zuba, za šta nema kvalifikacije, a od kojih su nekim klijentima ostale užasne posledice, a pojedinima je čak i ozbiljno narušeno zdravlje. Jedna od njenih klijentkinja bila je i A. T. iz Beograda, koja tvrdi da je zbog Lončareve morala da bude podvrgnuta hirurškoj intervenciji, jer joj je ova umesto hujalurona ubrizgala botoks i unakazila usta i lice.

Nadležno tužilaštvo je, nakon primljene krivične prijave, naložilo policiji prikupljanje svih potrebnih dokaza kako bi se odlučilo po istoj i eventualnom daljem procesuiranju osumnjičene. Takođe, ispituje se i kako je lažna doktorka, koja je inače često menjala adresu svog salona, nabavljala botoks i hujaluron, jer po zakonu, samo ovlašćeni distrubuteri isporučuju ove preparate i to nakon dozvole inspekcije Ministarstva zdravlja.

Lončareva ili kako je još zovu, "novobeogradska boginja lažnih usana" je prošle nedelje uhapšena u Hrvatskoj, u Slavonskom Brodu, nakon što su je inspektori uhvatili kako u jednom kozmetičkom salonu pruža usluge bez potvrde rada za strance. Posle saslušanja u tamošnjoj policijskoj stanici ona je puštena na slobodu.

Međutim, po povratku u Srbiju, nakon pretresa na carini, ponovo je uhapšena i privedena.

Tom prilikom naši carinici pronašli su i zaplenili od nje ogromnu količinu novca, nezvanično oko 48.000 evra, kao i medicinsku robu sumnjivog porekla. Reč je o bočicama hijalurona i botoksa u vrednosti od oko 6.000 evra.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine