KONTROLA SAOBRAĆAJA U NIŠU: Policija zadržala šest vozača - Vozili pod dejstvom alkohola

J. ĆOSIN

18. 10. 2021. u 14:53

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u redovnoj kontroli saobraćaja tokom vikenda, zadržali su šest vozača koji su automobilima upravljali pod dejstvom alkohola.

КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА У НИШУ: Полиција задржала шест возача - Возили под дејством алкохола

Foto: D.Alihodžić

Policija je alkotestirala tridesetčetvorogodišnjeg vozača „fijata“ i utvrdila da vozi sa 2,54 promila alkohola u organizmu, kao i četrdesetpetogodišnjeg vozača „opela“ koji je upravljao vozilom sa 2,16 promila.

Vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će, zbog učinjenog prekršaja nasilnička vožnja, biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Policija je tokom vikenda zadržala i vozače starosti 40 i 55 godina koji se sumnjiče da su, upravljajući vozilima sa 1,92 i 1,39 promila alkohola u organizmu, sleteli sa puta i udarili u ogradu.

U Doljevcu je zatečen dvadesetdvogodišnji vozač koji je vozio „ford“ sa 1,90 promila alkohola u organizmu i bez položenog vozačkog ispita.

Protiv ovih vozača će biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Takođe, policija je u Merošini, u redovnoj kontroli saobraćaja, pokušala da zaustavi dvadesetšestogodišnjeg vozača „audija“, koji se oglušio o naređenje da stane, a kada ga je patrola sustigla, utvrđeno je da je vozilom upravljao sa 1,87 promila alkohola u organizmu i bez upaljenog svetla.

Njemu je određeno zadržavanje, nakon čega mu je Prekršajni sud u Nišu izrekao novčanu kaznu u iznosu od 220.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od jedne godine i 25 kaznenih poena.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a