Demanti Željka Golubovića

Novosti online

03. 09. 2021. u 21:00

DEMANTI Željka Golubovića prenosimo u celosti bez izmena.

Деманти Жељка Голубовића

U akciji u Novom Sadu uhapšen Miloš Golubović / Foto MUP

Dana 25.08.2021. godine u 21.20 časova, na sledećem linku: https://www. novosti. rs/hronika/hapsenja-i-istraga/1030429/filipa-drzali-mucili-borci-kako-pripadnici-beogradske--policije-sbpok-72-sat-a-rasvetliliotmicu-uhapsili-osumnjicene, u okviru teksta pod naslovom"FILIPA DRŽALI I MUČILI U BORČI: Kako su pripadnici beogradske- policije i SBPOK za 72 sata rosvetlili otmicu i uhapsili osumnjičene", u navedenom tekstu je, između ostalog, izneta sledeća informacija:

"Filip Golubović je brat od rođenog strica Željko Golubovića, kogo su crnogorske bezbednosne službe evidentirale koo osobu izuzetno blisku "kavačkom" kriminalnom klanu, posebno novodnom vođi Rodoju Zviceru." U daljem tekstu označeno: "informacija").

Željko Golubović osporava istinitost i tačnost informacije, jer je u spornom tekstu navedena neistina i uvredljiva tvrdnja o njemu, koju ovim putem demantuje. Prema tome, na osnovu Zakona o javnom informisanju i medijima, ovim zahtevam u ime i za račun klijenta objavljivanje odgovora na informaciju,u svemu kako je ona bliže opisana u prethodnom delu ovog zahteva, i to odgovara sledeće sadržine:

"U okviru teksta pod naslovom "FILIPA DRŽALI I MUČILI U BORČI: Kako su pripadnici beogradske policije i SBPOK za 72 sata rasvetlili otmicu i uhapsili osumnjičene objavljenoj na internet stranici portala Novosti (https://www. novosti. rs), dana 25.08.2021. godine u 21.20 aasova, netačno i neisitinito je navedeno da su Željka Golubovića crnogorske bezbednosne službe evidentirale kao osobu izuzetno blisku tzv. Kavačkom kriminalnom klanu, posebno navodnom vođi Radoju Zviceru.

Navedena informacija predstavlja netačnu i neistinitu informaciju i nema bilo kakve veze sa Željkom Golubovićem, iz Berana,a čiji brat od strica jeste Filip Golubović, kako je navedeno u tekstu.

Željko Golubović nema bilo kakve veze ni sa jednim kriminalnim klanom. Nije član, niti je na bilo koji način povezan sa bilo kojim kriminalnim klanovima ni grupama, te nema veze ni sa tzv. Kavačkim klanom. Protiv njega se ne vodi nijedan krivični postupak, niti je osuđivan kao pripadnik nijedne kriminalne grupe. Navodenje da je označen kao osoba bliska tzv. Kavačkom klanu je netačno i predstavlja čistu izmišljotinu. Navedenom informacijom su grubo povređena prava i interesi Željka Golubovića, a ugrožena je bezbednost i sigurnost njega i njegove porodice. Objavljivanjem ovog odgovora povreda i ugroženost se samo delimično otklanjaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)