OGLASIO SE LEČIĆ NAKON VESTI O ODBACIVANJU PRIJAVE ZA SILOVANJE: "Da sam verovao drugima, mislio bih da sam monstrum"

Novosti onlajn

13. 07. 2021. u 10:43

BRANISLAV Lečić oglasio se nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv njega.

ОГЛАСИО СЕ ЛЕЧИЋ НАКОН ВЕСТИ О ОДБАЦИВАЊУ ПРИЈАВЕ ЗА СИЛОВАЊЕ: Да сам веровао другима, мислио бих да сам монструм

Foto: V. Danilov

- Ne bih još uvek ništa da komentarišem, zato što ja zvanično nemam ta saznanja. Da sam verovao medijima i drugima, a ne zakonu, mislio bih da sam monstrum. Ovako ću i sada poštovati zakon i sačekati da me zvanično obaveste, pa ću dati saopštenje - rekao je Branislav Lečić.

Razlozi za odbacivanje krivične prijave još nisu poznati.

Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld prvo je svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, a onda je u javnosti iznela tvrdnje da ju je silovao "moćnih iz filmske industrije". Tek mesecima kasnije je policiji prijavila da ju je 2012. godine silovao stariji kolega - inače poznati glumac Branislav Lečić.

I Lečić i Štajfeldova su u martu ispitani i saslušani povodom tvrdnji glumice. Lečić je negirao optužbe.

Nakon toga u ovom slučaju usledilo je zatišje, a onda je za list "Nedeljnik" svoju ispovest dala glumica Merima Isaković koja je rekla da ju je 1978. godine, u vreme dok su bili kolege na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Lečić seksualno uznemiravao. Ona je rekla da je spremna da svedoči protiv Lečića.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POMENULE I KRVNU OSVETU: Sestre mladića kojeg je Laušević usmrtio samo jednom su se obratile javnosti