SNIMAK HAPŠENJA FINANSIJERA VUKA JEREMIĆA: Još 2 uhapšena, osumnjičeni da su oštetili rudnik Resavica za 40 miliona dinara (FOTO/VIDEO)

Novosti online

16. 06. 2021. u 12:36

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili su Marka Vukovića, Vladimira Perovića i Zorana Vučkovića, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba položaja.

СНИМАК ХАПШЕЊА ФИНАНСИЈЕРА ВУКА ЈЕРЕМИЋА: Још 2 ухапшена, осумњичени да су оштетили рудник Ресавица за 40 милиона динара (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: MUP

Oni se sumnjiče da su malverzacijama u vezi sa ugovaranjem kupovine vozila i radnih mašina oštetili Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" za oko 40 miliona dinara.

Marko Vuković (37) je odgovorno lice Javnog preduzeća za podzemnu eksloataciju uglja "Resavica", Vladimir Perović (37) odgovorno lice preduzeća "Rembas trans" DOO Resavica, dok je Zoran Vučković (52) odgovorno lice "Imperia kompani A3 plus" DOO iz Beograda tereti se za krivično delo pranje novca.

Inače, Zoran Vučković je član Narodne stranke Vuka Jeremić, bio je finansijer Jeremića i njegove stranke na poslednjim izborima, a vodio je i kampanju. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)