OBUKA U SLIKAMA: Kako izgleda taktičko uvežbavanja tenkista Kopnene vojske (FOTO)

Novosti onlajn

26. 09. 2022. u 22:56

PRIPADNICI bataljona Kopnene vojske opremljenog tenkovima T-72MS realizuju sadržaje kolektivne obuke i taktička uvežbavanja na poligonima u kasarni i vežbovnom prostoru u okolini Niša.

ОБУКА У СЛИКАМА: Како изгледа тактичко увежбавања тенкиста Копнене војске (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Reč je o redovnoj obuci koja se u ciklusima izvodi tokom cele godine sa ciljem održavanja visokog nivoa obučenosti profesionalnog sastava jedinice za borbenu upotrebu ovih tenkova, a akcenat je na osposobljavanju profesionalnih vojnika koji su u prethodnom periodu primili dužnost u jedinici.

Tokom vežbovnih aktivnosti, tenkovske posade usavršavaju taktičke postupke u izvođenju borbenih dejstava u odbrani i napadu, i prolaze praktičnu obuku za sigurnu vožnju tenka na različitim terenima i za efikasnu upotrebu tenkovskog naoružanja. U narednoj fazi obuke, njih očekuju taktičke vežbe sa bojevim gađanjima na kojima će u terenskim uslovima demonstrirati obučenost za realizaciju najkompleksnijih zadataka tenkovskih jedinica.

Kontinuiranom realizacijom širokog spektra vežbovnih aktivnosti i praktične obuke na tenku T-72MS, obezbeđuje se visok nivo borbene gotovosti tenkovskog bataljona i ujedno poverenje tenkovskih posada u pouzdanost i moć novog borbenog sredstva, čijim je uvođenjem u naoružanje unapređena sposobnost Vojske Srbije za izvođenje oklopnih i protivoklopnih dejstava u borbenim operacijama.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)