DRUGI DAN SABORA TRUBAČA: Pogledajte delić sjajne atmosfere iz Guče (FOTO/VIDEO)

Novosti online

06. 08. 2022. u 17:44

DRUGI dan 61. Dragačevskog sabora trubača počeo je jutros tradicionalnom trubačkom budilicom, a u toku dana u okviru Narodnog višeboja, birao se najjači saboraš koji će dobiti "titulu" Harambaše Sabora.

ДРУГИ ДАН САБОРА ТРУБАЧА: Погледајте делић сјајне атмосфере из Гуче (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z. Jovanović

Ove godine za najsnažnijeg je proglašen Nikola Ostojić iz Salaša Crnobarskog.

Mala varošica Guča, koja ima oko 1.700 stanovnika, za dane Sabora trubača ugosti i po nekoliko desetina hiljada posetilaca.

U popodnevnim satima nastupiće Kulturno umetničko društvo „Dimitrije Koturović“ iz Beograda.

Posetioci Sabora u večernjim satima mogu slušati kocerte orkestra iz Portugala „Fara Fanfara“, Grupe 357, pobednike prošlogodišnjeg Sabora, Big Band Orkestra RTS-a i trubače Dejana Lazarevića i Ekrema Mamutovića.

Ulazi na sve programe 61. Dragačevskog sabora trubača su besplatni.

Prvi dan Dragačevskog sabora trubača u Guči posetilo je oko 30.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva, procenili su organizatori.

Oni su saopštili da su zadovoljni posetom Saboru trubača, koji je počeo u petak i trajaće do nedelje, podsetivši da su svi smeštajni kapaciteti u Guči i okolini bili rasprodati nekoliko meseci pre početka Sabora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DOSAD NEVIĐENO! Košarkaške sudije ostale u neverici zbog navijača na meču Evrolige Partizan - Zvezda i uradile ovo (VIDEO)