STENA ZA BOJANA PERAĆA: Podignuto spomen-obeležje na mestu pogibije u Zemunu

S. J. M.

12. 02. 2022. u 11:31

GRADSKO saobraćajno preduzeće, Grad Beograd i porodica podigli su danas spomen obeležje u Zemunu na uglu Tršćanske i Ulice Cara Dušana na mestu gde je na današnji dan pre dve godine u saobraćajnom udesu poginuo vozač GSP Bojan Perać (31).

СТЕНА ЗА БОЈАНА ПЕРАЋА: Подигнуто спомен-обележје на месту погибије у Земуну

Foto: Privatna arhiva

Spomen obeležje je uspravna stena i sećanje na tragediju u kojoj je nastardao mladi Bojan. Na njemu je napisano - "tuđom krivicom smo dana 12.2.2020. na ovom mestu izgubili sina, brata, kolegu i sugrađanina. Bojane tvoja veličina i plemenitost će večno ostati u nama. Neka ti je večna slava i hvala, PLAVI ANĐELE".

Na postavljanju spomena okupili su se porodica, nekoliko komšija, jer je Bojan poginuo nedaleko od kuće gde je živeo i prijatelji iz GSP-a. Oni su za Bojana zapalili sveće i ostavili cveće.

Zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je stradao Bojan Perać i još dvioje ljudi lakše i teže povređeno u aprilu prošle godine pravosnažno je osuđen Adam Rakoćević (22). Njega je Apelacioni sud osudio na tri godine i osam meseci zatvora za tri krivična dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i držanje narkotika, jer mu je u automobilu tada pronađeno 2,27 grama marihuane, a u tu kaznu je uračunata i ona zbog nedozvoljenog držanja pištolja, koju je izdržavao u kućnom pritvoru i koju je prekršio kada je te noći pobegao i izazvao saobraćajni udes. Utvrđeno je da je on tada vozio brže od dozvoljenog, na raskrsnici je prošao kroz crveno svetlo, a analizom je utvrđeno da je u krvi imao narkotike.

Bojanov otac Boro Perać nam kaže da Rakočevića još nisu pozvali na izdržavanje kazne i da on još nije u zatvoru.

- Pored gomile otežavajućih okolnosti dobio je minimalnu kaznu i ni nju nije krenuo da izdržava. Ne možemo da verujemo i kao porodica zbog toga smo ogorčeni - kaže nam Boro Perać. - Da postavimo spomenik dobili smo odobrenje opštine i Grada, a platio ga je GSP. To je prirodna stena da nas podseća na Bojanovu snagu, koji je bio pošten mladić i jak kao živa stena. Ja sam to želeo, a oni su prihvatili.

Bojan Perać je nastradao tako što je na raskrsnici vozilo kojim je upravljao udarilo u autobus broj "45", koji je tad prešao u suprotnu traku i direktno udario u autobus broj "15", koji je iz suprotnog smera vozio Perać.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)