Odlične ideje za odličan uspeh

Promo

18. 08. 2022. u 15:17

PLANIRANJE radne sobe za školarce veoma se razlikuje od planiranja sobe za odrasle. Dete svoju sobu koristi za igranje, odmaranje, druženje ali i maštanje, pa je zbog toga oduvek predstavljalo izazov za uređenje.

Одличне идеје за одличан успех

Foto: Promo

Upravo zbog toga smo kreirali neke predloge za uređenje dečijeg radnog prostora, kako bismo vam u svakom smislu olakšali put do idealne radne sobe, a polazak u školu učinili manje stresnim.

Radni sto je svakako glavni deo dečije radne sobe i najbolje je postaviti ga uz zid ili ispred prozora, a u zavisnosti od uzrasta školaraca i njihovog karaktera, opredelite se za vama odgovarajuću opciju. Kada je reč o odabiru kreveta za vaše mališane, sve je stvar ukusa i potreba, u zavisnosti od uzrasta.

Sto koji je postavljen uz zid može biti bolja opcija za produktivnost, posebno kod one dece koja lako gube fokus i postaju dekoncentrisana. Takođe, taj položaj je dobar i zbog potencijalnog mešanja svetlosti koja ume da bude naporno za oči, posebno u jesenjim danima kada nam je potrebno dodatno ambijentalno osvetljenje.

Foto: Promo

Najbolje je da zid ispred stola bude u veselim bojama prigodnim za dečije sobe, sa dovoljno dekoracije da bude zanimljiv, ali ne ni previše kako im ne bi odvlačilo pažnju. Postavljanjem stola uz zid dobija se i više prostora u ostatku sobe za druge komade nameštaja, a drvo dekor i model kompjuter ili radnog stola možete odabrati prema koloritnim kombinacijama i funkcionalnosti koje želite u radnoj sobu vašeg školarca.

Sjajan izbor stola je kompjuter sto TALES, u kombinaciji dekora hrasta i crnog drveta, a poseduje praktičnu radnu površinu ispod koje se nalazi fioka i zatvoren segment za odlaganje svih važnih stvari. Svojim dimenzijama odlično će se uklopiti u dečije sobe kojima je i dalje prioritet igranje i skladištenje igračaka.

Opcija kada je radni sto pozicioniran kod prozora je bolja zbog prirodnog svetla i omogućava lepši pogled koji može da inspiriše dodatnu produktivnost i kreativnost, kao i ulepša raspoloženje. Ova opcija se više preporučuje za starije školarce koji već imaju naviku učenja i rada domaćih zadataka. Na prozor možete postaviti zavese ili roletne koje bi omogućile kontrolisanje koliko sunčeve svetlosti ulazi u radni prostor, kao i smanjile mogućnost ometanja od buke.

Savet je da odaberete sto u obliku slova L, umesto standardnog pravog stola, jer se školarac na ovaj način neće osećati ograničeno zidovima. Takođe, biće dovoljno prostora za skladištenje školskog pribora i knjiga. Sjajan primer ovakvog stola je kompjuter sto ARHIMED, u kombinaciji dekora sivog hrasta i crnog drveta, koji se sastoji od radne površine stola i podesivog elementa koji se može montirati pod uglom od 90 i 180 stepeni i idealan je za odlaganje knjiga, pribora i ostalih sitnica, jer poseduje tri praktične fioke i otvoreni deo sa policom.

Foto: Promo

Pitajte i mališane za neke ideje o dekoraciji, a krevet CASTELLO 120 pružiće dovoljno prostora za spavanje, dok je svojim dekorom sivog hrasta i tapaciranog uzglavlja u bež štofu odličan izbor za velike snove vašeg školarca. Ukoliko imate mogućnosti, razmislite i o kreiranju kutka za čitanje, bez obzira na uzrast vašeg školarca. Otvorena polica MAURO ili bilo koji drugi model otvorene police koji se uklapa u prostor, uz atraktivnu stolicu, poput baštenske stolice SUNRISE, ili vreće za sedenje, biće posebno privlačan deo enterijera vašeg školarca, a samim tim će i koja knjiga više biti sasvim sigurno pročitana.

Kreiranje ličnog prostora za svakog pojedinca, posebno za decu, važno je i za negovanje osećaja povezanosti u porodici. Prilikom uređenja njihovog prostora uključite ih u odabir nameštaja i dekoracije.

Pored kreveta, neka sami izaberu neku sliku za svoju sobu ili, još bolje, urame i prikažu neke od svojih crteža. Pitajte ih koju tkaninu ili boju preferiraju od vašeg svedenog izbora i uključite ih u sve ”važne” odluke. Sve ovo pomoći će i vama da uvedete svoje dete u rutinu svakodnevnog sređivanja svoje sobe, posebno nameštanja kreveta koji su baš oni izabrali i dekorisali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POMENULE I KRVNU OSVETU: Sestre mladića kojeg je Laušević usmrtio samo jednom su se obratile javnosti