Retro stil za osveženje enterijera

Promo

13. 01. 2022. u 16:36

TREND koji je poslednjih godina veoma aktuelan u dizajnu enterijera, a vole ga i mlađe generacije, jeste retro stil.

Ретро стил за освежење ентеријера

Foto: Forma ideale

 On budi osećaj udobnosti i sigurnosti u domu, ali i unosi novu energiju u prostor. U nastavku delimo sa vama ideje kako retro stil uređenja možete primeniti i u svom domu.

Jednostavnost i čiste linije nameštaja iz sredine prošlog veka pokazale su se kao veoma atraktivne prilikom uređenja modernih enterijera. Tanki metalni nogari na nameštaju veoma su popularni, a njihov minimalistički izgled fokusira pažnju na materijal i dizajn. Lagana su i prozračna alternativa nezgrapnim, čvrstim nogarima, što ih čini savršenim za male prostore.

Klub sto COBRA 45X50 sa metalnim nogarima stilizovan je tako da se uklapa u moderne ambijente doma, i zadovoljava sve funkcionalne, ali i estetske zahteve za uređenje. Kombinacija drvo dekora i metala čini ga odličnim izborom za ambijente uređene u industrijskom stilu.

U ovakav enterijer dnevnog boravka sjajno se uklapa i regal MERIDA koji zbog lajsni koje doprinose osećaju masivnosti korpusa, kao i otvorenim policama, ali i onim zastakljenim, ističe vanvremenske stilske karakteristike koje su lako uklopive i uz druge enterijerske pravce.

Kod retro stila je veoma važno uspostaviti ravnotežu. Predlog je da sofe ili fotelje u smelim bojama, dizajna koji takođe pripada sredini prošlog veka, kombinujete sa elegantnim drvenim podovima ili tepihom, savremenim stočićem za kafu i modernom šarenom tapetom.

Fotelju NEW YORK u zelenom štofu, koja po dizajnerskim crtama pripada retro stilu, možete kombinovati sa klub stolom BJ-9395 modernog dizajna sa staklenom pločom, koja doprinosi njegovoj transparentnosti i eleganciji, i na taj način ćete dodatno osvežiti enterijer.

Foto: Forma ideale

 

Što se tiče odabira tepiha, oni od veštačkog krzna ili vune nikada nisu izašli iz mode, još od 1970-ih, a u poslednje vreme su postali obavezni dodatak u ambijentima doma. Neverovatnom teksturom, prirodnim stilom i izuzetnom mekoćom, tepisi od veštačkog krzna nude topao i prijatan kontrast rustičnim podovima od tvrdog drveta.

Drvene zidne obloge iz šezdesetih godina prošlog veka takođe su atraktivan retro detalj. U kombinaciji sa zemljanim bojama nameštaja unose dodatnu teksturu u prostor. Dodatnu svežinu donosi i kombinacija sa modernim tanjim vertikalnim letvicama, ali i bogatstvo hladnih neutralnih tonova modernog nameštaja.

U upotrebu se vraća i pleteni nameštaj, a juta, ratan i bambus su odlični materijali koji mogu da daju prirodan element unutrašnjosti doma. Dizajneri enterijera Forma Ideale kao sjajan komad za dnevni boravak preporučuju pleteni tabure, koji će se odlično uklopiti pored klub stola MATRIX u kombinaciji drvo dekora i metala.

Foto: Forma ideale

 

Retro stil čini eklektična mešavina starih stilova i novih formi, ili novih formi sa starim materijalima i završnim obradama. Ukoliko vam se dopada i želite da ga primenite u svom domu, upotrebite maštu, zaboravite na moderna pravila i prepustite se uživanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...