Otmeni izgled doma u kombinaciji sa crnim akcentima

Promo

25. 11. 2021. u 14:40

U DIZAJNU enterijera crna je neprolazan trend i nikada ne izlazi iz mode. Ona traje, a menja se samo način upotrebe i njena zastupljenost u ambijentima.

Отмени изглед дома у комбинацији са црним акцентима

Foto: Forma ideale

Crni akcenti su uvek sigurna varijanta, jer su najbolji način da osvežite bilo koju nijansu u vašem enterijeru.

Za ukrašavanje crnom uglavnom je utisak da može biti mračno i depresivno, ali to zaista nije slučaj. Crna daje prostoru istinsku plemenitost, aristokratski luksuz i eleganciju. Ostavlja utisak otmenosti i donosi dozu određene mističnosti, koje, kada govorimo o detaljima, nikada ne može biti previše.

Važno je samo da imate u vidu osećaj za proporciju, kao i da znate gde crna treba da blista i ima sjaj, a gde je bolji izbor crna mat površina.

Foto: Forma ideale

U dizajnu sa crnim naglascima, akcenat je na grafici i jasnoći linija, a uz takav ambijent sjajno bi se uklopila vitrina SARDINIA 2K VS2 koja predstavlja spoj topline naturalnog i rustičnog artisan hrasta sa primesama suptilnih crnih elemenata dekora, kao karakteristike industrijskog stila u dizajnu enterijera. Fotelja G01 je veoma funkcionalna i sjajan dodatak ambijentu, a izbor tamno crvenog štofa doprinosi otmenosti.

Crna ostavlja i utisak svečanosti, a uz crne detalje poželjno je birati duboke nijanse plave, crvene, zelene, narandžaste i ljubičaste, a dodatak metalnog sjaja daje osećaj luksuza.

Kako ambijent sobe u kojoj preovlađuje crna ne bi izgledao sumorno i beživotno, izuzetno je važno posvetiti pažnju osvetljenju. Luster sa kristalnim privescima bio bi sjajan izbor, a sjajan efekat možete ostvariti i ugradnom rasvetom na vitrinama i TV policama. Vitrina MOLISE 1K VS u kombinaciji artisan hrasta i crnog bojenog stakla odličan je komad za vaš dnevni boravak, a pruža i mogućnost dodavanja rasvete, baš kao i TV polica MOLISE. Odličan dodatak ambijentu biće i zidna polica MOLISE ZP u dekoru artisan hrasta i crnog bojenog stakla, na koju možete postaviti omiljene sitnice i dekoraciju.

Crnu možete svakako kombinovati i sa drugim bojama. Umesto da istaknete crnu na velikom komadu nameštaja, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da izaberete crni akcentni sto, poput klub stola TOBAGO (CFTT5024). Fotelja u kontrastnoj boji je dobar dodatak koji razbija monotoniju, a istu boju možete dodati kroz dekoraciju u celoj prostoriji. Svakodnevno uživanje priuštiće vam ležaj TALINA u sivoj boji, koji odlikuju savremena forma i udobnost i odličan je balas ankcentnim bojama.

Foto: Forma ideale

Crna je nesumnjivo izuzetno jaka u enterijeru, ali to je čini dobrim elementom i za klasične i za savremene dizajne. Crnim akcentima i dodacima ćete na najbolji način dodati kontrast i postići šik i otmeni izgled doma.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)