Praktični klub stolovi za vaš dnevni boravak

Promo

29. 10. 2021. u 14:37

NEZAOBILAZNI komad nameštaja koji doprinosi karakteru dnevne sobe i uglavnom je smešten u centralnom delu prostorije je klub sto.

Практични клуб столови за ваш дневни боравак

Foto: Promo

Izbor klub stola iz tog razloga je jedan od većih izazova pri uređenju enterijera, a osim za kafu i posluženje, on je idealno mesto za časopise, daljinski upravljač i razne sitnije stvari koje usput ostavimo na njemu.

Visina stočića trebalo bi da bude približno jednaka visini vašeg sedišta na ugaonoj garnituri ili kauču. Ukoliko imate standardni horizontalni kauč, preporučujemo da vaš izbor bude ovalni ili pravougaoni sto, a za ugaone garniture se preporučuje okrugli ili kvadratni stočić. Naravno, ovih pravila se ne treba uvek striktno držati, važno je i da pratite sopstveni instinkt.

Izbor između kvadratnog, pravougaonog, okruglog ili ovalnog stočića za kafu često se svodi na dužinu i slobodan prostor potreban oko njega. Ovalni ili okrugli sto su uvek dobra alternativa pravougaonom stolu. Manja je površina za odlaganje, ali prostor oko njega je oslobođen za lakše kretanje, što je idealno za skučene prostore. Ovalni stolovi, poput klub stola M21 70x50 prikladniji su za društvo i goste, jer omogućavaju okupljanje oko njega.

Foto: Promo

U dizajnu enterijera još uvek su aktuelni setovi od nekoliko stočića koji se uklapaju, naravno ukoliko vam prostor to omogućava. Ukoliko želite da ispoštujete ovaj trend, možete u svoj ambijent uklopiti klub sto ATRIA fi 32x40 i klub sto ATRIA fi 45x42, koji sjajno deluju zajedno i doprinose izgledu enterijera.

Možete takođe uklapati i stolove slobodnog oblika koji se ne uklapaju ni u jedan standardni oblik, ali doprinose dinamici prostora. Zaobljene ivice i organski oblici su veoma aktuelni trend.

Pravougaoni stočići su definitivno najpraktičniji i nude najviše korisnog prostora, a pružaju i lep, simetričan izgled vašem životnom prostoru. Odličan izbor ovakvog tipa klub stola, koji ne zauzima previše prostora je klub sto UNION 90x50. Poseduje i donju policu koju možete koristiti za odlaganje časopisa i daljinskih upravljača za sve vaše uređaje. Klub sto SORENTO mini takođe je lepo rešenje.

Ukoliko sofa u vašem dnevnom boravku ima visoke, tanke nogare, razmislite o stolu koji je kutijastog, popunjenog oblika ili ima kraće krupnije nogare. Sa druge strane, ako vaš kauč nema vidljive nogare, izaberite stočić za kafu sa višim, tanjim nogarima.

Ako ne želite da stočić bude u fokusu sobe, odaberite sto sa staklenom pločom i završnom obradom koja se stapa sa ostalima u prostoriji, što će držati oko zainteresovanim za sve predmete u prostoriji, a ne samo za njega.

Foto: Promo

Metalne konstrukcije sa staklenim pločama su još jedan dobar izbor za održavanje otvorenosti prostorija, a odličan primer takvog stola je klub sto BJ-9395 koji se savršeno uklapa uz savremeni dizajn. Ovakav tip stola pruža i elegantniji izgled ambijentu, a odličan je i kada imate neobičan tepih i ne želite da blokirate pogled na njega.

Kao jedan od izbora, dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu klub sto sa policom ili prostorom za skladištenje. Police unutar stola omogućavaju da odložite stvari koje su manje estetske vrednosti, a koristite ih svakodnevno i potrebno je da vam budu pri ruci. Klub sto TOBAGO (CFTT5024) upravo je primer ovakvog stola, a pritom je atraktivnog dizajna i veoma funkcionalan za opremanje dnevnog boravka modernih enterijera.

Za koji god od predloženih klub stolova da se odlučite, važno je da vam se prvenstveno dopada i uklapa u enterijer. Budite i kreativni, kako biste izgledu prostora dali i svoj lični pečat, a verujemo da će vam odabrani klub sto osvežiti ambijent i pružiti svu potrebnu praktičnost u momentima svakodnevnog uživanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april