Polica kao obavezan komad modernog enterijera

Promo

08. 10. 2021. u 11:51

UKOLIKO sa više pažnje posmatramo enterijere u savremenim domovima shvatićemo da svi oni imaju neke elemente nameštaja, koji pored toga što doprinose estetici, imaju i izuzetnu praktičnu važnost. Jedan od takvih neizostavnih komada nameštaja, svakako su police.

Полица као обавезан комад модерног ентеријера

Foto: Forma ideale

Pri izboru police za dom, važno je da se donese odluka na koji način će biti pozicionirana u prostoru, a nakon toga i u kom će biti stilu, kog modela i veličine.

Najčešći izbor su otvorene police, koje, pored toga što imaju dekorativnu ulogu, služe i za odlaganje raznih sitnica, čime štede prostor i čine ga urednijim. Njihova namena je široka, ali često ih vezujemo za adekvatno mesto za odlaganje knjiga i dekoracije.

Foto: Forma ideale

Otvorena polica MAURO (MXXR431) idealan je izbor za odlaganje knjiga, ali i mnogih drugih dekorativnih sitnica ili ramova sa fotografijama. Ređanje knjiga slobodno započnite sa većim knjigama, a zatim organizujte i ostale, kako bi sve i vizuelno lepo izgledalo. Možete da popunite ceo red, ili postavite nekoliko knjiga u desni ili levi kraj police. Kako bi svaka polica bila uravnotežena, okrenite knjige horizontalno i vertikalno, a radi potpunijeg izgleda, knjige stavite do prednje ivice police.

U enterijerima je zapažen i zatvoreni tip vitrina, koja, samim tim što je zatvorena, izložene predmete dodatno štiti od prašine, a to je često presudno u izborima koje pravimo pri kupovini polica. Moderno i atraktivno rešenje za ovakav tip vitrine je vitrina NOTE NTEV721L, koja je veoma funkcionalna zahvaljujući različitim modelima polica, kako otvorenih, tako i zatvorenih.

Foto: Forma ideale

Najbolje je da prvo postavite najveće predmete i koristite ih kao sidra za ostatak dekoracije. Dekoracija koja će dodatno oplemeniti prostor mogu da budu okviri za slike, ukrasne činije, dekorativne tegle i kutije, kao i razni drugi dekorativni predmeti. Držite se jedinstvenih paleta boja i stila, pomešajte različite teksture, dodajte cveće – sve su to načini za još topliju atmosferu ambijenta.

Za ljubitelje atraktivnih komada nameštaja, preporuka je otvorena polica AVANGARD, koja je pogodna za odlaganje knjiga, dekoracije ili sobnih biljaka, koje bi na ovako dizajniranoj polici izuzetno doprinele estetici prostora. Praktična je i za opremanje radnog ambijenta ili kao dopuna kompozicije dnevnom boravku. Budući da police nude puno prostora za popunjavanje, ravnoteža i vizuelna težina igraju veliku ulogu u njenom ispravnom postavljanju. Neke police su šire od drugih, pa veće predmete možete da postavite sa strane, a manje predmete i dekoraciju u sredinu. Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da u ambijent ubacite biljke u saksiji ili vaze sa cvećem, koje će oplemeniti prostor, a kao dekoraciju možete dodati detalje od keramike, metala.

Verujemo da se među ponuđenim policama našla ona koja bi se uklopila u vaš enterijer, a dekoracijama i ostalim sitnicama daćete joj svoj lični pečat i na taj način stvoriti dodatnu toplinu i ulepšati izgled doma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)