„Crno-belo“ je novo ime za zabavu

Promo

02. 09. 2021. u 14:58

UREĐIVANjE doma često zahteva mnogo vremena, truda i ideja, međutim, kada se odlučimo za stil koji želimo da ostvarimo i nađemo savete kojim možemo da se vodimo, dobijamo i inspiraciju koja će nam pomoći u daljem procesu opremanja stana.

„Црно-бело“ је ново име за забаву

Foto: Forma Ideale

Jedan od saveta, koji stručnjaci često ističu, jeste da dve kontrastne boje uvek rezultiraju upečatljivim ambijentom, a ako ih poslušamo, velika je verovatnoća da ćemo se odlučiti baš za crno-beli enterijer, koji na prvi pogled predstavlja veliki izazov, ali ujedno budi i veliku inspiraciju.

Ako se odlučite za ovaj korak, važno je da jedna boja dominira prostorom jer će njihov ujednačen odnos umanjiti efekat prostorije. Iz tog razloga, eleganciju i snagu prostora postići ćete ukoliko prednost date crnoj boji, a ako više volite čistoću i prefinjenost, onda je bela pravi izbor za vas. Prostor uređen na ovaj način možete oplemeniti još nekom bojom, koja će probuditi novu energiju i stvoriti potpuno novi stil.

Ovakav ambijent postići ćete ukoliko se odlučite za regal LENS, koji kombinacijom crnog drvo dekora i bele lak folije, sa poluzastakljenim elementima, daje prostoru izuzetno moderan izgled, ali i dovoljnu notu elegancije i sofisticiranosti.

Foto: Forma Ideale

 

Ako ste ljubitelj ozbiljnijih ambijenata, crna boja će postići ovakav efekat, međutim, ako posedujete mali životni prostor, skockaćete ga po meri ukoliko se odlučite za svetlije nijanse. Ovoj kombinaciji možete dodati i sivu boju, kao prelaznu nijansu, i time sobu učiniti još ugodnijom.

Za savremeni kontrast u enterijeru zadužen je sistem elemenata TRENTINO, koji oživljava potpuno novu atmosferu, a ukoliko mu kroz dekoraciju ili boju zidova dodate žutu boju, odmah ćete osetiti toplinu prostora.

Još jedno od rešenja za raskošan i elegantan izgled enterijera jeste unošenje beton dekora, dok dodavanjem svetlog drvo dekora belom ambijentu možete dočarati toplu atmosferu.

U slučaju da volite pastelne, hladne nijanse, koje se retko pojavljuju u ambijentima, ova kombinacija boja i nameštaja je savršena za vas. Sistem TRENTINO, koji se lako uklapa sa hladnim nijansama, pruža mogućnost korišćenja hladne, plave i zelene nijanse, a uz detalje u nežno roze ili ljubičastoj boji, postići ćete potrebnu toplinu kako biste uživali u svakom kutku.

Stil i kombinacija crne i bele boje prednjači i po tome što teme koje se uz njega uklapaju mogu biti sezonske, poput morske, koju možete kreirati uz regal PRATO. Ovakav ambijent možete promeniti uz male, lake trikove, a oni se kriju u promeni dekoracije, kao i boje zidova.

Pored toga što su veoma moderni, ovi komadi nameštaja – regal PRATO, regal LENS, kao i sistem elemenata TRENTINO, imaju mogućnost postavljanja dodatne rasvete, što prostor čini još atraktivnijim, a atmosferu u domu uzbuljivijom.

Foto: Forma Ideale

 
 
 

Ako vam treba još ušuškanosti, odliča ideja jeste da svoj dom obogatite crno-belim prostirkama sa smelim geometrijskim šarama, jastucima sa paternom, kao i crno-belim činijama.

Vreme je da se napravi granica između reči „monohromatsko“ i „monotono“. Stručni saveti i uputstva, koje vam daju dizajneri Forma Ideale, pokazaće vam da crno-bela kombinacija može biti i više nego zabavna, a kada je isprobate u jednoj prostoriji, poželećete da svaki vaš kutak predstavlja deo crno-belog sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati