Osvežite dom kombinacijom drvo dekora

Promo

28. 07. 2021. u 14:23

Na upotrebu samo jednog drvo dekora u prostoru uglavnom smo navikli, pa često ulažemo previše truda da uklopimonameštaj u ambijentu.

Освежите дом комбинацијом дрво декора

Forma Ideale

Kombinovanje različitih drvo dekora je novi trend u uređenju enterijera koji daje slobodu i u značajnoj meri osvežava prostor. Ukoliko želite da zadržite toplinu ovog prirodnog materijala, a pri tome ste spremni da odstupite od nepisanih pravila o uklapanju tonova drveta, važno je da ispratite neke smernice dizajnera enterijera.

Pre svega, važno je da odredite koji dekor drveta želite da bude dominantan i da preovladavau prostoru. Odabrani dekor je u fokusu i određuje u kom pravcu će ići podtonovi u ostatku nameštaja i dekoraciji.

Dominantan dekor bi trebalo primeniti na velikim površinama, poput regala, ormara, prozora ili poda. Regal EVORA, u kombinaciji dekora artisan hrasta i carbon dekora, sjajan je primer i predstavlja moderno i funkcionalno rešenje.Klub sto TOBAGO (CFTT5024) u crnom drvo dekoru je uz njega odličan dodatak i dodatno ističe teksturu regala i dovodi do sklada u ambijentu.

Velike površine u primarnom tonu drveta nam određuju da li će podtonovi biti hladnih ili toplih nijansi. U slučaju da ste odabrali orah, beli hrast ili trešnju, birajte tople podtonove, dok uz dekore sa primesama hladne boje, poput sivog hrasta, najbolje iduhladnipodtonovi ili neke konkretne boje, poput bele, crne, sive.

Predsoblje CONGRO u dekoru artisan hrasta, predstavlja funkcionalno i moderno rešenje za uređenje predsoblja, a uz ovaj ambijent odlično ide i klub sto M21 u boji oraha.Na ovaj način smo kroz dodatne elemente u drvo dekoru uveli tonove koji imaju istu notu topline kao i dominantni komad nameštaja u ambijentu. Kontrastni podtonovi ponekad mogu kreirati najzanimljivije enterijere, naravno, ako se dobro uklope.

Forma Ideale

 

Za moderniji izgled prostoramožete odabrati dominantni komad nameštaja u neutralnom drvo dekoru sa detaljima u crnoj, beloj ili čak svetlo sivoj boji, što će sasvim sigurno uneti spontanost i doprineti dinamici ambijenta, a što se može videti na primeru kompjuter stola CT 1726 u kombinaciji sa  trpezarijskom stolicom G604.

Ukoliko želite da unesete smeliji karakter u enterijer, ali i postignete ravnotežu tonova,idealan način je da omogućite dodir rustičnih drvo dekora sa toplim ili hladnim podtonovima, u zavisnosti od toga kakav efekat želite da izazovete.Zbog varijacija u teksturi i boji rustičnog drvo dekora, moguće ječak i dodavanje više tonova u prostor. Elementi u tonovima sivog hrasta, kao i onih u crnoj, beloj ili sivoj boji, nećeučiniti prostor konfuznim, jer se svaki od tih tonova može pronaći u rustičnom drvetu.

Forma Ideale

 

Ravnoteži prostora kojom dominira rustično drvo doprinosi uvođenje jednostavnijih podtonova u svim pomenutim bojama, štosavetuju dizajneri enterijera Forma Ideale. To se odlično može videti na primeru ambijenta trpezarije sa vitrinom NOTE NTEV721L u kombinaciji sa trpezarijskim stolom OSCAR TS u sivom hrast dezenu.

Verujemo da ste sada inspirisani da preuredite dom kombinacijom različitih drvo dekora, što će doprineti još većem uživanju i prostoru dati novu energiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega