Bacite akcenat na patern u enterijeru

Promo

15. 07. 2021. u 09:00

Enterijer možete da uredite i vodeći se izrekom „više je više“, što uopšte ne mora da bude pogrešno, jer ćete tako dati i lični pečat domu, a uvođenje paterna je sjajan način za to.

Баците акценат на патерн у ентеријеру

Foto: Promo

Važno je svakako da dom uredite kako vama najviše prija, a poželjno je i da primenite neke savete dizajnera, posebno ukoliko se odlučite na eksperimentisanje sa paternom.

Pri odabiru paterna vodite se time da uskladite veličine motiva paterna i veličine prostorije. Za prostoriju velike kvadrature, najbolje je da odaberete paterne velikih dimenzija, krupnih i jednostavnih oblika. S druge strane, prostorije manjih kvadratura odličan su izbor za paterne sa detaljima, koji bi u ovom slučaju doprineli i estetici i dinamici, dok na većim površinama ne bi bili primetni. Neka vam kriterijum za odabir bude i kakvo raspoloženje želite da taj patern izazove. Izbor suptilnog paterna pružiće umirujuće okruženje, dok će izraženiji patern prostoru dati dinamiku.

Dobro je ograničiti paletu boja, a ukoliko imate veliki zid, krupan intenzivan floralni patern sjajan je izbor. Ispred paterna na zidu najbolje je postaviti garnituru, ležaj ili komodu. Odličan izbor je ležaj MARBO koji je koloritno komplementaran sa tapetom koja će oživeti prostor, a ako ste raspoloženiji za moderniju notu, eksperimentišite sa geometrijskim i apstraktnim motivima.

Foto: Promo

Komoda se takođe odlično uklapa ispred floralnog paterna, a sjajno rešenje je komoda SARDINIA, koja predstavlja spoj industrijskog i rustičnog. Slobodno možete da se opustite i prekršite poneko pravilo, ukoliko ste za smelije kombinacije u uređenju.

Još jedan način da unesete patern u prostor jeste preko samog nameštaja. Ako je vaš izbor cvetni dezen nameštaja, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da kombinujete velike otiske sa malim dizajnom cveća ili lišća, a cvetovi takođe dobro funkcionišu i kada su udruženi sa prugama.

Fotelja ZURICH u floralnom printu, u ambijentu se sjajno uklapa sa nameštajem iz kolekcije KENT. Beli hrast KENTA i osnovna boja fotelje ZURICH se savršeno podudaraju, što ostavlja mogućnost za uvođenje još jedne boje, preko dela zida, a koja se poklapa sa motivima paterna.

Foto: Promo

Pravilo 60-30-10 može vam biti sjajna vodilja za uređenje enterijera, po kome 60 procenata u prostoriji treba da bude dominantna boja, 30 sekundarna, a 10 akcentna. Koji god patern da bude vaš konačni izbor, ne zaboravite da primenite i pravilo 50-50, koje podrazumeva da 50 odsto bude po pravilima dizajnera, a 50 po vašoj volji, što je najbolji balans!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...