Uživajte u svetlijem ambijentu

A.E.

23. 06. 2021. u 12:15

Život u domu sa više izvora prirodne svetlosti je izuzetno prijatan, jer osvetljenost prostora, pored toga što ima dobar uticaj na raspoloženje onih koji u njemu žive, doprinosi i njegovoj estetskoj privlačnosti.

Уживајте у светлијем амбијенту

Forma Ideale

Ovakve enterijere je lakše i uređivati od onih koji su tamniji, sa manje izvora svetlosti, a dizajneri enterijera su posvetili mnogo pažnje uređenju prostora tako da se u njemu naglasi osvetljenost. Za sve one koji žele svetlije ambijente, bilo da imaju manje ili više izvora prirodne svetlosti i ovoga puta dele korisne savete.

Svi koji u domu imaju prostorije sa velikim prozorima, terasama i svetlarnicima, svakodnevno osećaju dobrobiti dovoljne količine prirodne svetlosti, a ukoliko postoji želja da se ona naglasi, predlog je zidove obojiti u svetle nijanse, a plafone u čistu belu. Za ovakav ambijent, koji je idealan za dnevni boravak, važno je birati svetle krupnije komade nameštaja. Jedan od predloga je ugaona garnitura GALIJA LUX M u svetlo sivom štofu, uz koji odlično idu klub stolovi BJ-9852 i BJ-9851.

Na transformaciju prostora utiču i veštački izvori svetlosti, pa možete biti maštoviti pri izboru dodatnog osvetljenja. Kao dekoraciju za večernje sate možete koristiti lampione, sveće i druge ambijentalne izvore svetlosti, dok će vam potpuni ugođaj pružiti ako na garnituru postavite udobne jastuke i lagane prekrivače, ili omiljeno mekano ćebe.

Forma Ideale

 

Dizajn i raspored nameštaja, kao i slobodan površinski prostor, mogu da učine da prostor deluje veći nego što jeste. Kako biste to postigli, savet je da birate veće i više komade nameštaja, dok na sredini prostorije ne bi trebalo da bude velikog nameštaja. Sjajnu kombinaciju savremenog dizajna za dnevni boravak čine vitrine PIANO V60-1KSV/PN i PIANO V90-2KS1F/PN, u kombinaciji sa TV stolom PIANO TV120-1K2F/PN, a obavezan dodatak je klub sto PIANO KLS-1F. Viseća polica PIANO VP90/PN može da posluži za dekoraciju i odlaganje sitnica.

Savet je da dekoracija bude minimalna, najbolje u pastelnim bojama, a dobar izbor su uvek i zelene biljke.

Transparentne staklene površine doprinose prozračnosti ambijenta, pa je za trpezariju odličan odabir trpezarijski sto K-1, sa staklenom pločom, uz koji se uklapaju moderne trpezarijske stolice Y-163. Ukoliko tražite praktično rešenje za odlaganje omiljenih knjiga ili dekoracije, neka vaš izbor bude otvorena polica MAURO (MXXR331) u beloj boji.

Za efekat prostranijeg ambijenta bilo bi dobro da nameštaj bude odvojen od zida, jer nameštaj postavljen uz zidove jasno ocrtava granice prostora i naglašava koliko je taj prostor mali. Preporuka je da podovi budu u svetlim nijansama.

Forma Ideale

 

Velika ogledala u predsoblju su odličan izbor, jer ostavljaju utisak vizuelno većeg prostora, dok reflektovanje svetlosti doprinosi efektu dodatne osvetljenosti ambijenta. Cipelar HUGO 24 OG i cipelar HUGO 23 OG, u kombinaciji ogledala i dekora aritisan hrasta, pružiće prostoru baš takav efekat, a istovremeno biti i izuzetno korisni.

Tanje zavese mogu takođe doprineti da prostor izgleda svetlije i veće, a drapere postavite po punoj dužini zida na kojem je prozor, kako bi izgledalo da je prozor preko cele površine zida. Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da na podu ostavite što više slobodnog prostora, jer će se prostor činiti većim, a u tom izgledu pomažu i svetli tepisi, bez jarkih šara i dezena.

Forma Ideale

 

Pred vama je pregršt korisnih saveta kako da kreirate svetliji i prostraniji ambijent, u kome vam nakon toga preostaje samo da uživate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna