Uredite trpezariju po svom ukusu

Promo

17. 06. 2021. u 10:12

TRPEZARIJA je izuzetno važan ambijent i za dom i za sve one koji u njemu žive, a uz to, svojim dizajnom, funkcionalnim i estetskim karakteristikama, može ostaviti poseban utisak na sve one koji naš dom posete.

Уредите трпезарију по свом укусу

Foto: Promo

Zbog užurbanog načina života, izgubili smo neke dobre navike, a jedna od njih je da za obroke koristimo trpezarije, umesto kioska brze hrane i restorana. Kako bismo od trpezarije napravili jedan privlačan kutak u kome ćemo poželeti da uživamo u obrocima, njeno uređenje zaslužuje posebnu pažnju. Bilo da je trpezarija u vašem domu zasebna prostorija, uklopljena u kuhinju ili dnevnu sobu, uz prave savete je možete urediti tako da bude funkcionalna.

U većim prostorima je najbolje imati zasebnu trpezariju. Njen ambijent ulepšaće trpezarijski sto TOLEDO, u kombinaciji opak bele i crne, sa pločom od kaljenog stakla, koji monohromatskom kombinacijom doprinosi eleganciji. Tapacirane trpezarijske stolice G604 minimalističkom ambijentu obezbediće osećaj udobnosti, a njihova ljubičasta boja uneće dinamiku u monohromatski ambijent.

U prostranoj trpezariji ostaje mesta i za nameštaj koji služi za odlaganje, a najbolje je ubaciti onaj koji će se i estetski uklopiti. Komoda ENZO, iz istoimene kolekcije, ispunjava navedene kriterijume, njene dimenzije garantuju da ćete spakovati sve što vam je potrebno, dok dizajn podržava moderan stil uređenja. Gornja površina komode odlična je za dekorisanje, a ima i još jednu otvorenu policu koju takođe možete koristiti u te svrhe.

Predlog je da uz ovakav nameštaj koristite svedenu dekoraciju, a iznad komode možete postaviti jedno veće, ili dva manja ogledala, čije će se reflektujuće površine odlično uklopiti uz belu lak foliju.

Ovakav prostor dozvoljava i dodatnu vitrinu za odlaganje, a vitrina ENZO 2K VS1 125 odlično će se uklopiti uz ENZO komodu. Ona ne zauzima veliku površinu, a zahvaljujući vertikalnom sistemu odlaganja obezbeđuje dovoljno mesta za sve ono što možda nije stalo u komodu.

Foto: Promo

Ukoliko kuhinja i trpezarija dele isti prostor, nameštaj bi, osim po boji, trebalo uklopiti i stilski.

Uz kuhinju MILENA, u opak belom dezenu sa belom lak folijom, slaže se trpezarijski sto CREMONA TS 155x90, koji predstavlja spoj klasičnog i savremenog. Stolice NF-901A se uklapaju uz moderan stil, ali bi se u ambijent podjednako dobro uklopile i bele drvene trpezarijske stolice G504.

Kako je i ovaj ambijent monohromatski, boju možete uneti kroz dekoraciju. Žuta će uneti vedrinu u prostor, a ambijent dodatno oplemenite biljkama. Prednost zajedničkog prostora trpezarije i kuhinje upravo je u funkcionalnosti, tako da sto može biti dodatna radna površina, ili na njega možete postaviti bokal sa vodom, voće i kolače.

Vrlo česta kombinacija je i fuzija dnevnog boravka i trpezarije. Tada je potrebno dekor stola uklopiti sa dekorom nameštaja u dnevnoj sobi. Pravi izbor je drvo dekor i artisan hrast, a uz sistem elemenata LAZIO dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da uklopite trpezarijski sto OSCAR TS, koji zadovoljava sve estetske i funkcionalne zahteve. Sjajan dodatak su i stolice KRIS, a njihova zelena boja, koja se uklapa u industrijski stil, daće ambijentu notu avangarde.

Kombinacija je svakako mnogo, ali uz primenu saveta i odabir nameštaja prema vašem prostoru, sigurni smo da ćete dobiti pravo idejno rešenje za vašu trpezariju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice