Svežina plave boje u enterijeru

Promo

10. 06. 2021. u 14:17

Plava boja pruža umirujući i spokojan osećaj, opuštajuća je, a pored toga stimuliše produktivnost i kreativnost.

Свежина плаве боје у ентеријеру

Foto: Promo

Upravo zbog toga, plava boja je odličan izbor za uređenje enterijera.

Pružiće uravnotežen i sofisticiran izgled ambijentu, a sjajan je izbor i za stvaranje jednostavne palete koja dobro funkcioniše sa neutralnim tonovima, poput sive, bele ili bež.

Ipak, treba biti umeren, jer sa plavom bojom postoji rizik od stvaranja utiska hladnoće. Ukoliko želite da ova boja preovladava prostorom koji uređujete, i da zidove obojite u plavo, važno je samo da odaberete pravu nijansu.

Za prostran i dobro osvetljen dnevni boravak najbolji izbor je tamnoplava boja, a u ovakav ambijent će se odlično uklopiti ležaj OSTIN, u sivoj boji, koji je dizajniran u klasičnom stilu. Važno je naglasiti i njegovu udobnost, zbog koje će vam postati omiljen kutak za opuštanje. Ukoliko želite da postignete elegantnu atmosferu u stilu Art Deco, koristite dekorativne predmete u boji i zlata i srebra, koji izgledaju prefinjeno, a kao dodatnu dekoraciju možete postaviti i nekoliko jastuka u plavim nijansama ili sa plavo-belim paternom.

Foto: Promo

Neizostavan deo svakog dnevnog boravka su klub stolovi, a klub sto M21 80x60 i klub sto M21 90x70 svojim atraktivnim dizajnom, ali i dekorom belog medijapana, doprineće eleganciji i umirujućem doživljaju enterijera.

Uz plave zidove savršeno se uklapa prljavo roze, što ovu kombinaciju boja čini sjajnom alternativom plavo-beloj paleti, a odlično se uklapa i u boho ili eklektični stil.

Plava je često zastupljena i u ambijentu spavaće sobe, a nijanse od pastelne do tamne kraljevsko plave, učiniće prostor za odmor savršenim. Možete je kombinovati sa nameštajem u beloj boji, poput komode L-LIGHT, jer beli dekor nameštaja u sobi sa plavim zidovima značajno doprinosi čistom i umirujućem enterijeru.

Foto: Promo

Kako biste osvežili ambijent, preporuka dizajnera enterijera Forma Ideale je da unesete manje komade nameštaja u plavoj boji, poput fotelje G02, a možda vas ova mala promena ohrabri da napravite i značajnije promene u vašem domu.

Imajte u vidu da će plava boja dodatno osvetliti prostoriju, ukoliko već imate dovoljno prirodnog svetla, a ukoliko nemate mnogo prirodne svetlosti, plava će prirodno izvući svetlost i boju iz mračnog ambijenta.

Foto: Promo

Za postizanje željenog efekta važno je da odaberete pravu nijansu plave, a onda vam preostaje samo da se prepustite novom osveženom abijentu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba