TENDER ZA BRZE VOZOVE: Prvi u Srbiju stiže do kraja oktobra

Z. R.

11. 02. 2021. u 15:23

MINISTARSTVO građevinarstva je raspisalo tender za nabavku tri elektromotorna voza za brzinu od 200 kilometara na sat, koji bi do kraja godine trebalo da počnu da saobraćaju na relaciji između Beograda i Novog Sada.

ТЕНДЕР ЗА БРЗЕ ВОЗОВЕ: Први у Србију стиже до краја октобра

Branko Rajičević

MINISTARSTVO građevinarstva je raspisalo tender za nabavku tri elektromotorna voza za brzinu od 200 kilometara na sat, koji bi do kraja godine trebalo da počnu da saobraćaju na relaciji između Beograda i Novog Sada. Rok isporuke prvog voza je najkasnije do 31. oktobra, a preostala dva do 31. decembra. U tenderskoj dokumentaciji su navedeni detaljni uslovi koje kompozicija koja će soabraćati prvom brzom prugom u Srbiji mora da ispuni.

Foto: Arhiva

 

Traži se voz dužine 100 metara koji će imati minimum  300 sedišta prvog i drugog razreda. Pod i bočni zidovi moraju biti sa grejnim elementima, prozori sa sigurnosnim staklima, toplotna i zvučna izolacija, spoljno i unutrašnje LED osvetljenje, klizna vrata na električni pogon, toaleti za osobe sa ograničenom pokretljivošću, po dva bara sa automatima za tople napitke i mogućnošću elektronskog plaćanja, vaj-faj i sistem za rezervaciju sedišta, sistem za zvučna obaveštenja i monitori za vizuelno obaveštavanje putnika uključujući i prikaz rezervisanih mesta u vozu.


Potrebno je da ponuđač organizuje i obuku za održavanje i upravljanje vozom. Rok za podnošenje ponuda je 15. mart.
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović potpisao je u januaru Memorandum o nabavci voznih sredstava sa Kinom sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)