PROJEKTI VAŽNI ZA NAŠ ENERGETSKI SISTEM: Revitalizacija "Đerdapa 1" ulazi u završnu fazu, priprema se "Đerdap 2"

E.B.T.

20. 01. 2021. u 13:28

PROJEKAT revitalizacije hidroelektrane „Đerdap 1“ ulazi u završnu fazu, a priprema se modernizacija „Đerdapa 2“, što je veoma važno za naš energetski sistem.

ПРОЈЕКТИ ВАЖНИ ЗА НАШ ЕНЕРГЕТСКИ СИСТЕМ: Ревитализација Ђердапа 1 улази у завршну фазу, припрема се Ђердап 2

Ministarstvo energetike

Ovo je danas izjavila ministarka energetike Zorana Mihajlović, nakon sastanka sa Mihajilom Cvetkovim, šefom Predsedništva  ruske kompanije „Silovije mašini“ u Srbiji, koja realizuje ove rekonstrukcije.  Oni su razgovarali i o potencijalnoj saradnji na drugim projektima u energetici.  Ruska kompanija izrazila je zainteresovanost za učešće u  revitalizaciji blokova A1 i A2 na termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu. 

- „Silovije mašini“ realizuje važne aktivnosti za „Elektroprivredu Srbije“, samim tim i za našu državu i nadam se da možemo da nastavimo saradnju i na novim projektima – istakla je ministarka. –U energetici će biti puno ulaganja i u interesu nam je priliv novih investicija u ovom sektoru.

Mihajil Cvetkov je istakao da ova kompanija dugo radi u Srbiji i da saradnja datira još iz vremena Jugoslavije.

-Revitalizacija „Đerdapa 1“ je zahtevna i zaslužuje veliku pažnju, stigli smo do poslednjeg agregata i u aprilu ove godine stiže oprema – kazao je Cvetkov. - Potpisali smo sporazum sa EPS-om za revitalizaciju „Đerdapa 2“, priprema se dokumentacija i vaša podrška u tom procesu nam je značajna.

On je dodao da su trenutno najveća kompanija  koja proizvodi energetsku opremu u Rusiji. Sastanku su prisustvovali i predstavnici ambasade Ruske Federacije u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili