STIŽE POMOĆ ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE: Danas 10.000 za svo medicinsko i nemedicinsko osoblje u zdravstvenom sistemu

Tanjug

20. 11. 2020. u 09:44

MINISTAR finansija Siniša Mali najavio je da će danas biti uplaćeno po 10.000 dinara na ime jednokratne novčane podrške za zaposlene u zdravstvu i da je za te svrhe iz budžeta izdvojeno 1,55 milijardi dinara, odnosno oko 13 miliona evra.

СТИЖЕ ПОМОЋ ЗА ЗДРАВСТВЕНЕ РАДНИКЕ: Данас 10.000 за сво медицинско и немедицинско особље у здравственом систему

Foto: I. Marinković

- Svi zdravstveni radnici će dobiti ovu jednokratnu pomoć od države. Kad to kažem, mislim i na one koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, vojnozdravstvenim ustanovama, zdravstvenim radnicima zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i zdravstvenim radnicima koji rade u ustanovama socijalne službe čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta - rekao je Mali za televiziju Pink.

Kako je rekao, samo u užem zdravstvenom sistemu radi 120.000 ljudi, dok ih je zajedno sa zaposlenima u ostalim službama oko 130.000.

Prema njegovim rečima, novac će dobiti i nemedicinsko osoblje koje radi u zdravstvenom sistemu, jer je i njihova podrška u ovoj zajedničkoj borbi neupitna - od vozača u hitnoj pomoći, pa do čistačica kojima je višestruko uvećan obim posla.

On je precizirao da će novac dobiti i medicinski radnici kako u kovid tako i u nekovid režimu, kao i da tu nije bilo dileme, jer su i oni van kovid sistema opterećeni zbog većeg broja pacijenata koje moraju da prime jer su im kolege angažovane na drugim poslovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice