U MOM BLOKU O ČEN BO PIŠE: Šta je to zapisao Vučić što će izuzetno značiti našoj zemlji?

Tanjug

06. 10. 2020. u 13:07

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je posle sastanka sa ambasadorkom Kine Čen Bo u svom bloku zapisao nešto što će puno značiti za našu zemlju, kao i da čim je to tu zapisano - Kinezi to i poštuju.

У МОМ БЛОКУ О ЧЕН БО ПИШЕ: Шта је то записао Вучић што ће изузетно значити нашој земљи?

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- U mom bloku piše... ekselencijo, da to javno i kažem, za izgradnju brze pruge Beograd - Niš ako budemo dogovorili - piše ''Čen Bo će pomoći''. Mnogo je važan ovaj moj blok, samo se vi smejte - rekao je Vučić tokom obraćanja novinarima u prisustvu kineske delegacije.

Objasnio je da će Čen Bo pomoći u vezi sa procedurom kod kineske Eksim banke za finansiranje brze pruge od Beograda do Niša da se značajno ubrza procedura i da traje svega tri meseca, umesto uobičajenih 18 do 21 meseca.

Hoću da što pre korist od brze pruge osete građani Beograda i Niša, kao i celog Pomoravlja i zato je važno da kineska Eksim banka donese odluku za tri meseca, a ne skoro dve godine, kaže predsednik.

"Ceo sat smo razgovarali i tek na kraju sam napisao to u svoj blok, a kada sam to zapisao u svoj blok onda to i ide tako", rekao je Vučić.

Vučić je izarazio uverenje da će Srbija uspeti da postigne velike rezultate, iako ga brine situacija sa korona virusom u svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (44)

I DALJE RASTEMO, UPRKOS KRIZI, A JAVNI DUG NAM JE POD KONTROLOM: Mali sa potpredsednicom regiona Evrope i Centralne Azije u Svetskoj banci