NOVA RADNA MESTA I INVESTICIJA OD 100 MILIONA EVRA: Novi Sad ozbiljan kandidat da dobije fabriku "Nideka"

Z. GRUMIĆ

19. 09. 2020. u 10:57

POSETA delegacije "Nideka" našoj zemlji ove sedmice i susreti sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, dodatno je osnažila očekivanja da će ta vodeća japanska kompanija za proizvodnju komponenti u automobilskoj industriji investirati i u Srbiji.

НОВА РАДНА МЕСТА И ИНВЕСТИЦИЈА ОД 100 МИЛИОНА ЕВРА: Нови Сад озбиљан кандидат да добије фабрику Нидека

Foto: Novosti

Naš optimizam da bi u konkurenciji nekoliko evropskih gradova "Nidek" mogao da se opredeli baš za Novi Sad, potkrepljen je i izjavom predsednika korporacije Juna Sekija, posle razgovora sa predsednikom Vučićem, da je ta kompanija zainteresovana da ulaže u Srbiju. On je tom prilikom napomenuo da planirana investicija iznosi više od 100 miliona evra i da donosi više stotina radnih mesta.

Japanska delegacija je posetila i Novi Sad i posle susreta sa gradonačelnikom u Gradskoj kući, razgledala Radnu zonu "Sever 4" gde bi bila izgrađena fabrika, ukoliko se "Nidek" odluči za naš grad.

GRADIĆE I NEMCI

U TOKU su i pregovori sa nemačkim "Kontinentalom" o izgradnji njihove fabrike u Novom Sadu, gradu u kojem već imaju svoj istraživačko-razvojni centar.

- Ako nam sa svojim fabrikama dođu "Kontinental" i "Nidek", nećemo više imati problema u pogledu zapošljavanja u Novom Sadu - poručuje Vučević.

- Zajedno sa pokrajinskom i republičkom administracijom mi smo spremni da ispratimo takav privredni poduhvat, jer, osim neposredne finansijske koristi za državu i zapošljavanja, dolazak firme tog renomea je izuzetna reklama za našu zemlju - izjavio je gradonačelnik Vučević posle razgovora sa Japancima.

Foto: Grad Novi Sad

Prisustvo takvog giganta u Novom Sadu, smatra Vučević, umnogome bi doprinelo ekonomskom jačanju grada i značajnom povećanju zaposlenosti.

Gostima su predstavljeni potencijali Novog Sada i njegove prednosti kada je reč o poslovnoj klimi, posebno u pružanju logistike pri realizovanju velike investicije koja bi bila veoma značajna i za Novi Sad i za Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju