KUPUJU SE MOPEDI: Najmanje prvi put registrovanih traktora

S. B.

02. 06. 2023. u 13:41

VOZAČI u Srbiji najlakše dolaze do novih mopeda, a najteže do - traktora. Podaci statistike o prvi put registrovanim vozilima otkrivaju da je tokom prvog kvartala među vozilima proizvedenim ove godine, u odnosu na ukupan broj registrovanih, najviše mopeda 29,6 odsto, dok je novih poljoprivrednih traktora svega 3,4 odsto.

КУПУЈУ СЕ МОПЕДИ: Најмање први пут регистрованих трактора

Foto: D. Balšić

Može se uočiti porast broja prvi put registrovanih motocikala, autobusa, teretnih vozila, priključnih vozila, radnih vozila i poljoprivrednih traktora, dok putnički automobili i mopedi beleže pad. Najbrojnije marke proizvođača putničkih vozila su: "folksvagen", "audi", "opel", "pežo" i "reno".

Ukupan broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalim putnicima manji je za 5,4 odsto u odnosu na isti period 2022. godine. Porast saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima u naselju iznosi 39,5 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju