NA KORAK DO PRIDRUŽIVANJA: BRIKS u avgustu dobija novu članicu?

Novosti online

02. 06. 2023. u 09:29

RUKOVODSTVO Nove razvojne banke (NDB), koju je osnovao BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika), glasaće u avgustu o članstvu Argentine u ovoj oraganizaciji, prenosi argentinska agencija Telam.

НА КОРАК ДО ПРИДРУЖИВАЊА: БРИКС у августу добија нову чланицу?

Foto Shutterstock

Šefica Nove razvojne banke (NBD) Brika, Brazilka Dilma Rusef, obavestila je ministra ekonomije Serđa Masu da joj je upravni odbor entiteta formalno omogućio da se glasa o ulasku Argentine u tu instituciju na samitu guvernera NDB početkom avgusta u Južnoj Africi.

Predlog za pristupanje Argentine biće podnet na inicijativu Brazila. Prethodno je predsednik najveće južnoameričke države Luiz Inasio Lula da Silva rekao da će Brazilija pokušati da ubedi partnere iz BRIKS-a da preko NDB-a pruže pomoć Argentini.

U junu prošle godine, argentinski predsednik Alberto Fernandez rekao je na sastanku u formatu BRIKS Plus da ta zemlja želi da se pridruži asocijaciji kao punopravna članica.

Da bi formalizovala članstvo, Argentina će u NDB uplatiti 250 miliona dolara u državnim obveznicama.

(rt.rs)

BONUS VIDEO: PROSLAVA DANA POBEDE U VLADIVOSTOKU: Parada u čast 78 godina od kraja Drugog svetskog rata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)