ODRŽANA PRVA VANREDNA SEDNICA SKUPŠTINE AD EPS: Cilj da preduzeće bude motor privrednog razvoja

E.B.T.

27. 04. 2023. u 12:17

VANREDNA sednica Skupštine akcionarskog društva “Elektroprivreda Srbije” održana je danas. Na njoj je, između ostalog, doneta odluka da se realizuje zaključak Vlade kojim je preporučila EPS AD cenu struje za komercijalne kupce, koja će se primenjivati od 1. maja ove godine.

ОДРЖАНА ПРВА ВАНРЕДНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ АД ЕПС:  Циљ да предузеће буде мотор привредног развоја

Foto Tanjug

Ovo je, ujedno i prva sednica Skupštine otkad je ovo preduzeće transformisano u akcionarsko društvo, usvajanjem novog Statuta. Na sednici Skupštine je osim predstavnika Osnivača, ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović prisustvovao i predsednik Nadzornog odbora “Elektroprivrede Srbije” Jovan Despotović.

- Građanima i Srbiji potrebno je energetsko preduzeće koje proizvodi dovoljno električne energije i ostvaruje profit, preduzeće koje je dovoljno snažno da efikasno realizuje ciklus značajnih investicija koji predstoji i bude motor privrednog razvoja Srbije – istakla je ministarka posle sednice. - U jeku energetske krize uhvatili smo se u koštac sa ključnim izazovima našeg energetskog sistema. Država će kao jedini vlasnik postaviti jasne ciljeve i odlučna je u nameri da strateški važna preduzeća energetskog sektora učini nosiocima budućeg ekonomskog razvoja zemlje. Pred nama je uskoro usvajanje strateških investicionih projekata u energetskom sektoru koji će stvoriti preduslove da Srbija bude energetski nezavisna i sigurna što je u interesu svih građana naše zemlje. Drago mi je da je prva vanredna sednica uspešno završena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije