MOMIROVIĆ: Nikezić izneo netačne podatke o cenama u Sloveniji i Srbiji

Novosti onlajn

14. 04. 2023. u 09:55

NA iznete neistine Dušana Nikezića, potpredsednika stranke Slobode i pravde najbolje je odgovoriti istinom. Egzaktni podaci upravo stoje drugačije u odnosu na sve ono što je Dušan Nikezić naveo, a opozicioni mediji bez prethodne provere, navijački brže bolje iste te laži preneli, ističe ministar trgovine Tomislav Momirović.

МОМИРОВИЋ: Никезић изнео нетачне податке о ценама у Словенији и Србији

Foto F. Plavčić

On dodaje da su ti ljudi zajedno sa Dušanom Nikezićem dok su bili na vlasti uspeli da ostvare ekonomske rezultate takve da prosečna plata bude 331€, prosečna penzija 203€, a stopa nezaposlenosti 28,9%.

- Prema podacima EUROSTAT-a opšti nivo cena u Srbiji je na nivou od 59,6% u odnos na prosek EU, dok je u Sloveniji na 88% od proseka u EU. Dakle, opšti nivo cena koje prati EUROSTAT je u Sloveniji blizu 48% veći nego u Srbiji. Ako pogledamo cene za pojedinačne životne namirnice vidimo da je cena za kilogram šećera u Srbiji 0.98€, dok je u Sloveniji 1,5€. Litar ulja u Srbiji je 1,87€, dok je u Sloveniji 3,79€, cena kilograma teletine u Srbiji je 10,66€, dok je u Sloveniji 11.99€. Ako uporedimo cenu kilograma piletine vidimo da je ona duplo skuplja u Sloveniji, gde iznosi 5,5€ u odnosu na 2,72€ u Srbiji - ističe ministar trgovine, Tomislav Momirović.

BONUS VIDEO: MINISTAR MOMIROVIĆ: Saobraćajnica Novi Beograd - Surčin biće završena do februara 2023. godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREDAT SA REMONTA DRUGI DIZEL MOTORNI VOZ: Nastavak uspešne saradnje između Srbijavoza i Želvoza