VUČIĆ PORUČIO: Učinićemo sve kako bismo omogućili slobodnu trgovinu na Zapadnom Balkanu

Tanjug

02. 04. 2023. u 13:04

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom i predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim razgovarao o tome kako pomoći običnim ljudima i kako otkloniti sve prepreke i omogućiti slobodnu trgovinu i slobodan protok robe i ljudi.

ВУЧИЋ ПОРУЧИО: Учинићемо све како бисмо омогућили слободну трговину на Западном Балкану

Foto: Printscreen/TV Pink

Vučić je to izjavio na konferenciji za medije nakon sastanka sa Ramom i Kovačevskim u okviru inicijative Otvoreni Balkan, koji je održan u gradskoj skupštini grada Bardolini u Veroni.

- Razgovarali smo o mnogim važnim pitanjima kako bi sve pripremili pre početka letnje sezone. Mislim da će biti veoma važno. Takođe, razgovarali smo i o mnogim drugim pitanjima, poput onih koja se tiču bezbednosti hrane - rekao je Vučić.

Dodao je i da je sa Kovačevskim i Ramom razgovarao i o usaglašavanju oko identifikacionih dokumenata koji će ubrzati prelaske preko granica.

- Razgovarali smo i o prijemu novih identifikacionih kartica i sva trojica smo se složili da ćemo moći da napravimo napredak u narednim mesecima po tom pitanju. Dogovorili smo se o završetku procesa osiguranja radnih dozvola i to bi bila osnova, usuđujem se da kažem, osnova ekonomske saradnje između svih nas - istakao je Vučić.

Dodao je da je trgovinska razmena između Srbije i Severne Makedonije sve veća i veća, i da je u poslednje tri godine porasla za nekih 50 odsto.

- Najveća prepreka nas na Zapadnom Balkanu su granice, jer kada imate kamion koji prenosi neku vrstu robe oni 30 posto voze, a 70 odsto provedu na granicama - istakao je Vučić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (303)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)