TOMISLAV MOMIROVIĆ PREDSTAVNIK SRBIJE U SKUPŠTINI "PARKA MIHAILO PUPIN": Administrativni odbor Skupštine odobrio zahtev ministra

S.S.R.

30. 03. 2023. u 11:51

MINISTAR unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović dobio je od Admiistrativnog odbora Skupštine Srbije pozitivno mišljenje, da uz poziciju ministra može da obavlja i posao predstavnika Republike Srbije u Skupštini društva sa ograničenom odgovornošću SERBIA CHINA INDUSTRIAL PARK „MIHAJLO PUPIN“ DOO, BEOGRAD.

ТОМИСЛАВ МОМИРОВИЋ ПРЕДСТАВНИК СРБИЈЕ У СКУПШТИНИ ПАРКА МИХАИЛО ПУПИН: Административни одбор Скупштине одобрио захтев министра

Foto: Ministarstvo

Srpsko-kineski industrijski park Mihajlo Pupin treba da se gradi na teritoriji beogradske opštine Palilula i planiran je na površini od 483,5 hektara.  Prema elaboratu Prostornog plana, koji je izradio Centar za planiranje urbanog razvoja, lokacija budućeg industrijskog parka biće smeštena u severozapadnom delu Beograda, na levoj obali Dunava, gde će pored njega biti izgrađeni brojni komercijalni sadržaji u skladu sa strateškim planovima urbanog razvoja Beograda. Park treba da sadrži komercijalni, indrustrijski i "haj-tek" deo. 

Inače, Admiistrativni odbor daje mišljenje poslanicima i ministrima ukoliko pored svojih treba da obavljaju još neku funkciju, kako ne bi bili u sukobu interesa, a zatim i Agencija za borbu protiv korupcije. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)