KORAK PO KORAK: Kako da se prijavite u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava - Subvencije će stizati na klik (FOTO)

E. R.

20. 03. 2023. u 09:30

PRIJAVLjIVANjE u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG), što je naredni korak za korišćenje sistema eAgrar počinje danas. Svi poljoprivredni proizvođači od sada mogu da ažuriraju podatke i obnove status svojih gazdinstava u eRPG.

КОРАК ПО КОРАК: Како да се пријавите у електронски регистар пољопривредних газдинстава - Субвенције ће стизати на клик (ФОТО)

Foto A. D.

U resornom ministarstvu podsećaju poljoprivrednike da pažljivo pročitaju ili pogledaju uputstva koja su im dostupna na zvaničnom sajtu Ministarstva poljoprivrede http://www.minpolj.gov.rs/ ili sajtu eAgrara https://eagrar.gov.rs/.

U slučaju da im je potrebno dodatno pojašnjenje mogu da posete najbližu Poljoprivredno savetodavnu stručnu službu (PSSS) ili pozovu broj telefona 0800 106107.

- Još jednom pozivamo poljoprivrednike, koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj eID broj i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu - ističu u Ministarstvu poljoprivrede.

Foto P. Milošević

- Do 15. marta parametre za eID broj preuzelo je preko 220.000 poljoprivrednika.

Novi informacioni sistem eAgrar, koji danas počinje sa radom, uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa i promene podataka, promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava, kao i zbog odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi.

SVE NA JEDNOMO MESTU

SERVIS eRPG objedinjuje podatke iz svih relevantnih ustanova: Republičkog geodetskog zavoda, Uprave za veterinu, Uprave za poljoprivredno zemljište, Uprave za agrarna plaćanja... Na zvaničnom sajtu ministarstva postoji detaljno objašnjenje šta sve omogućava novi sistem registracije i koje su koristi.

U Ministarstvu poljoprivrede objašnjavaju da će eAgrar omogućiti onlajn registraciju poljoprivrednih gazdinstava, pristup i upravljenje podacima o svom gazdinstvu preko portala na dnevnom nivou od strane poljoprivrednika.

Podnošenje zahteva za upis, izmenu i brisanje podataka iz RPG radiće se onlajn, ali i zahtevi za podsticaje u poljoprivredi.

To će uštedeti vreme kod obrade zahteva, zbog uvođenja automatske provere formalnih uslova, kao i elektronsku obradu. Samim tim, odobravanje podsticaja i isplata biće brži. Uz to, smanjuje se mogućnost greške pri podnošenju i obradi zahteva, kao i ubrzanje obrade, zbog uvezivanja relevantnih registara. Ukida se i potreba za štampanjem i arhiviranjem papirne dokumentacije i povećava se stepen kontrole. 

Kako da se prijavite?

Na sajtu eAgrara objavljeno je detaljno uputstvo za popunjavanje obrasca u elektronskom registru poljoprivrednih gazdinstava, sa svim objašnjenjima: 

Foto: eAgrag

Foto: eAgrag

Foto: eAgrag

Foto: eAgrag

Foto: eAgrag

Foto: eAgrag

Foto: eAgrag

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati