MINISTARKA ĐEDOVIĆ: Plate u energetskom sektoru će biti više šest odsto - odluka portvđena na sednici Vlade Srbije

Novosti online

16. 03. 2023. u 12:05 >> 14:18

MINISTARKA rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je da je doneta načelna odluka o povećanju plate radnicima u energetskom sektoru u visini od šest posto. Ova odluka potvrđena je danas na sednici Vlade Srbije.

МИНИСТАРКА ЂЕДОВИЋ: Плате у енергетском сектору ће бити више шест одсто - одлука портвђена на седници Владе Србије

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Sindikalna organizacija EPS „Kolubara“ održala je jednočasovni štrajk upozorenja na kopu „Tamnava Istok“, sa kog je na kratko blokiran odvoz uglja u Termoelektranu Nikola Tesla u Obrenovcu (TENT). Rudari traže veće plate i dostojanstven život, a predsednik sindikata Radoslav Krsmanović rekao je da je za 11 sati dogovoren sastanak u Vladi Srbije s premijerkom Anom Brnabić.

„Radnici znaju – i sindikati da je Vlada donela odluku da svim preduzećima u energetskom sektoru poveća platu, a to treba da se sprovede kroz usvajanje Plana poslovanja koje očekujem da bude danas na Vladi. Videćemo kakvu će odluku Vlada doneti. Ali načelna odluka o povećanju plate radnicima u visini od šest posto za sada je doneta, i sa drugim gasnim kompanijama smo to završili, takođe sa Elektromrežama Srbije (EMS). Ja očekujem da će to neometano proći. Vlada poštuje rad svih zaposlenih u energetskom sektoru i moramo da računamo na njih i za proizvodnju u energetskom sektoru i za tranziciju koja je pred nama u tom smislu“, navela je ministarka.

Misli da će doći do“ adekvatnog rešenja“ i računa na razumevanje i saradnju svih zaposlenih.

Upitana kada EPS dobiti prvog čoveka, Đedovićeva je rekla da prate reformski proces… „Znamo da nam je to zadatak – pre svega zbog nas i zbog međunarodnih ugovora i sporazuma. I sa konsultantima radimo na tome. Prvo što treba da se desi je pravna promena EPS-a, a onda i time – i za druge kompanije – da idemo u profesionalizaciju menadžmenta, aktivno radimo na tome i kada budemo imali više infromacija, obavestićemo vas o tome“, navela je sagovornica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)