OVE GODINE UVODE SE E-KARTONI Brnabić: Velika i važna reforma za Srbiju

Tanjug

10. 03. 2023. u 13:11

PREMIJERKA Ana Brnabić izjavila je danas da će ove godine biti sprovedena veoma velika i važna reforma za Srbiju i njene građane, a to je digitalizacija zdravstva i uvođenje e-Kartona, koji će povezati državno i privatno zdravstvo i omogućiti da u zdravstvu sve bude na jednom mestu.

ОВЕ ГОДИНЕ УВОДЕ СЕ Е-КАРТОНИ Брнабић: Велика и важна реформа за Србију

Foto: Novosti

Na godišnjoj konferencija o ekonomskim reformama i obeležavanju 15. godišnjice izdavanja NALED-ove publikacije Siva knjiga, sa 100 preporuka za vladu, Brnabićeva je rekla da je već pri kraju uvođenje e-Agrara.

Takođe, jedna od važnih reformi ove godine će biti, istakla je premijerka, izmena Zakona o planiranju i izgradnji, kojim će biti rešen problem konverzije uz naknadu prava korišćenja u pravo svojine nad građevinskim zemljištem.

- A nakon toga i rešavanje legalizacije objekata. I od 2024. verujem da ćemo biti dosta uspešniji nego ove godine - naglasila je Brnabićeva.

Dodala je da je prošle godine startovao i sistem Socijalnih karata, koji je bio do sada najkompleksniji poduhvat.

Čestitala je NALED-u veliki jubilej i dodala da je NALED omogućio svim vladama u prethodnih 15 godina da menjaju Srbiju nabolje i da se poboljša privredni ambijent.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALI IZ VAŠINGTONA: Investitori imaju poverenje u srpsku ekonomiju i njen potencijal za rast (FOTO)