MINISTARKA VUJOVIĆ U ALEKSANDROVCU: Novi gasni kotlovi za bolji kvalitet vazduha

J. Su.

14. 02. 2023. u 13:07

MINISTARKA zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas Dom zdravlja „Dr Dobrivoje Ger Popović“ u Aleksandrovcu, gde je stari kotao na lož ulje zamenjen sa tri nova gasna kotla sa pratećom opremom.

МИНИСТАРКА ВУЈОВИЋ У АЛЕКСАНДРОВЦУ: Нови гасни котлови за бољи квалитет ваздуха

Foto: Ministarstvo

Novi kotlovi zagrevaju 5.600 kvadratnih metara Doma zdravlja, gde spadaju centralna zgrada sa opštom praksom, laboratorija, dečiji dispanzer, ginekologija, stacionar, radiologija i kovid ambulanta. Realizacijom ovog projekta dat je doprinos čistijem vazduhu i boljem kvalitetu života građana ove opštine.

„Rezultat naših zajedničkih napora sada je i bolji kvalitet vazuduha, ali  nismo završili sve. Najveći deo zagađenja  vazduha u naseljima rezultat je starih kotlova i ložišta. Zato smo i prošle  nedelje raspisali konkurs za dalju zamenu kotlova i individualnih ložišta. U cilju poboljšanja kvaliteta vazduha, Ministarstvo ZŽS je opredelilo 220 miliona dinara za sufinansiranje zamene kotlova i 170 miliona dinara za sufinansiranje zamene individualnih ložišta, ali i dodatnih 100 miliona za pošumljavanje “, rekla je Vujović.

Ministarka je izrazila nadu da će i druge opštine slediti primer Aleksandrovca.

„Iskoristila bih priliku i da pozovem žitelje Aleksandrovca da zajedno gradimo zdraviju životnu sredinu i čistiji vazduh u našoj Srbiji“, dodala je ona.

Podsetivši i na dodatne aktivnosti, poput pošumljavanja, koje se sprovode u cilju smanjenja aerozagađenja, ministarka Vujović je istakla da je Vlada Republike Srbije postavila zdraviju, čistiju i zeleniju Srbiju kao jedan od prioriteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri