VUJOVIĆ: Zamena kotla doprinela boljem kvalitetu vazduha u Lebanu

Novosti online

11. 02. 2023. u 12:31

MINISTARKA zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je Dom kulture u Lebanu gde je realizovan projekat zamene kotlarnice. Umesto kotla na lož ulje instalirana su dva kotla na pelet, čime je omogućeno efikasnije grejanje ove ustanove, uz niži stepen aerozagađenja, što i jeste jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije i MZŽS.

ВУЈОВИЋ: Замена котла допринела бољем квалитету ваздуха у Лебану

Foto: Ministarstvo

„Decenijama unazad se početak grejne sezone, pre svega zbog neadekvatnih energenata koje koriste javne ustanove, privredni subjekti i domaćinstva, negativno odrazio na kvalitet vazduha. Ovo je prva grejna sezona kako funkciniše grejanje sa novim kotlom i sa zadovoljstvom mogu da vidim, ali i osetim da je realizacija ovog projekta omogućila bolji kvalitet vazduha“, rekla je Vujović.

Foto: Ministarstvo

„Vrednost projekta za zamenu kotlova u Domu kulture Radan u Lebanu je 10 miliona dinara “, istakla je ministarka.

Ona je pozvala jedinice lokalne samouprave da se prijave na konkurs za zamenu kotlova i individualnih ložišta, koji je Ministarstvo raspisalo.

Foto: Ministarstvo

„U cilju boljeg kvaliteta vazduha, Ministarstvo ZŽS je opredelilo 220.000.000 dinara za sufinansiranje zamene kotlova, 170.000.000 dinara za sufinansiranje zamene individualnih ložišta i 100.000.000 za pošumljavanje“, rekla je ministarka Vujović i istakla da je čist vazduh i zdrava životna sredina zajednički cilj svih nas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREDAT SA REMONTA DRUGI DIZEL MOTORNI VOZ: Nastavak uspešne saradnje između Srbijavoza i Želvoza