SOKO U PUNOJ BRZINI: Otklonjen kvar na pruzi - vozovi idu punom brzinom

A.Bulatović

09. 02. 2023. u 11:19

NORMALIZOVAN je saobraćaj na pruzi Beograd - Novi Sad. Vozovi ponovo idu punom brzinom.

СОКО У ПУНОЈ БРЗИНИ: Отклоњен квар на прузи - возови иду пуном брзином

Foto: Ministarstvo

Majstori su celu noć otklanjali kvar posle krađe na kontaktnoj mreži. 
- Ekipe 'Infrastrukture železnice Srbije' su tokom noći radile, kada je poslednji voz prošao, tako da je rano jutros, već u 2.05 normalizovan saobraćaj na novosadskom koloseku, a u 4.05 sata i na šidskom koloseku - rekao je ministar Goran Vesić. 
Ministar je ukazao da postoje organizovane grupe koje kradu delove sa šina, kao i delove elektroinstalacija, što postaje ozbiljan problem.
Očigledno je, kaže, da će i država morati da se pozabavi i reaguje strožim zakonskim kaznama, jer po važećim propisima, kada je neko uhapšen zbog ovakvih krađa, ispostavi se da je reč o maloj vrednosti ukradene bakarne žice, iako to pravi štetu državi u milionima evra. 
- Tražićemo, kako je predsednik Aleksandar Vučić najavio, izmene Krivičnog zakona, tako da se ta dela tretiraju kao ugrožavanje opšte bezbednosti infrastrukture i života ljudi. Pa će neko od tih kradljivaca otići u zatvor na pet ili 10 godina i jednom će se naučiti redu, jer izgleda da drugačije ne može. Država izgradi prugu, ljudi se voze brzim vozom, ali neko misli da treba da ukrade parče bakarne žice, da zaradi neki novac, a da zbog toga vozovi ne idu i da se ugrožavaju životi drugih - naglasio je Vesić.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)