NEĆE SE DOZVOLITI RAST CENA NAMIRNICA: Država štiti socijalno ugrožene

E.B.T.

07. 02. 2023. u 14:17

DRŽAVA je fokusirana na to da se u narednom periodu zadrži i stabilnost tržišta i postojeće cene osnovnih životnih namirnica. Ovo je danas poručio ministar trgovine Tomislav Momirović ističući da je Vlada uspela da se izbori sa inflacijom.

НЕЋЕ СЕ ДОЗВОЛИТИ РАСТ ЦЕНА НАМИРНИЦА: Држава штити социјално угрожене

D. Ristić

- Sigurno je da nećemo dozvoliti rast cena, polako ćemo relaksirati i zabrane za osnovne životne namirnice – kazao je Momirović za RTS. - Država mora da zaštiti socijalno najugroženije.

Govoreći o prištinskoj zabrani za srpske proizvode i snimcima u kojima se u pakovanjima umesto keksa i čipsa nalaze meci, on je ocenio da je to samo nastavak politike mržnje prema srpskom narodu.

- To što je tržišna inspekcija na Kosovu i Metohiji zabranila srpsko ulje sa obrazloženjem da težina ne odgovara propisanoj je čista zloupotreba – istakao je Momirović. - To je samo nastavak političkog bojkota. Nisu potpuno zabranili prodaju našeg ulja, ali su određeni kontingenti jedne firme povučeni iz prodaje i naloženo je da se ubuduće ne prodaje roba te kompanije.

On je istakao da je nervoza u Prištini velika i da to nije slučajno, a da Srbija insistira na povezivanju na Zapadnom Balkanu što potvrđuje veliki trgovinski suficit sa zemljama regiona.

BONUS VIDEO - ANKETA: Šta mislite o inicijativi Danice Grujičić da se zabrani pušenje u zatvorenom prostoru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati